More

  Uit Nu! • Vandaag komen er maar liefst drie Nederlandse games uit

  Soms zit er een tijdje tussen de Uit Nu!’s en dan heb je er ineens drie op dezelfde dag: vandaag komen We Were Here TogetherDeliver Us The Moon én Pine uit.

  Gewoon een mooie datum

  De reden waarom de drie developers allemaal voor 10 oktober hebben gekozen verschilt. Voor KeokeN was de keuze voor 10 oktober simpel legt Koen Deetman, oprichter en CEO van KeokeN uit: “De 10e is gek genoeg enkel gekozen omdat 10-10-19 mooi stond. Wij wisten pas later, zelfs op het moment van aankondigen pas, dat Twirlbound precies op dat moment ook aankondigde dat het 10 oktober was, het is dus echt toeval. De 10e eindigt ook “World Space Week” maar dat was ook toeval.”

  Andere releases en een bruiloft

  Matthijs van de Laar, mede-oprichter en creative director van Twirlbound over de keuze van de releasedatum voor Pine: “We wilden een datum zoeken die niet te druk was voor Switch én PC, maar wel zo vroeg mogelijk in oktober, aangezien het idee was om überhaupt al eerder te releasen. Volgende week is bijzonder hectisch voor Switch (Witcher, Hat in Time, etc), dus landden we op deze week. Dan krijg je allerlei PR en marketing mensen die er overheen gaan (Kongregate is de uitgever van Pine, red) en toen bleek 10 oktober een goeie dag te zijn. Natuurlijk gek omdat nu de Switch versie is uitgesteld. Overigens nog een grappige persoonlijke noot: ik ga op 19 oktober trouwen, dus wilden we het ook om die reden bij volgende week weghouden.”

  Wegblijven van ander game geweld

  Voor We Were Here Together is de keuze op 10 oktober gevallen na het bekijken van de agenda voor andere releases. “De datum hebben wij gekozen omdat het tussen al het grote game geweld in september, oktober, november de beste optie leek. Voor Total Mayhem Games was het onvermijdelijk om in deze periode te lanceren, dus dan weeg je alle mogelijke opties af en is dit eruit gerold,” legt Bram van Lith van GameDrive namens Total Mayhem uit.

  Alleen wisten de drie partijen dus niet (of te laat) van elkaar dat ze om uiteenlopende redenen allemaal op dezelfde datum uitkwamen.

  Deliver Us The Moon

  Deliver Us The Moon is een sci-fi thriller die zich afspeelt in een post-apocalyptische nabije toekomst waarin alle natuurlijke bronnen op aarde zijn uitgeput. Het is aan de speler om de laatste kans te grijpen om de aarde te redden.

  Vandaag komt de game uit op Steam, PS4 en Xbox One volgen volgend jaar. De game was al eerder uit op Steam, maar een sluitend einde van het verhaal ontbrak. Met nieuwe uitgever Wired Productions maakte KeokeN het verhaal alsnog af. Deliver Us The Moon is onder andere te koop via Steam, GOG, en is te spelen via Utomik.

  Pine

  Pine is een open wereld action adventure simulatie gesitueerd in Albamare; een wereld waar mensen niet het topje van de voedselketen vormen. De speler kruipt in de huid van jongeling Hue. Hij moet zien te overleven in een wereld waarin acties van alles en iedereen, niet alleen van hemzelf, gevolgen hebben.

  Twee jaar geleden haalde Twirlbound ruim €120.000 op via Kickstarter waarover Van der Laar op Control Conference sprak. De Kickstarter trok de aandacht van verschillende uitgevers. Uiteindelijk sloot Twirlbound een deal met Kongregate. Pine komt vandaag alleen uit op Steam. Om performance, laadtijden en stabiliteit van de Switch-versie op hetzelfde niveau te krijgen als op PC is die uitgesteld naar 12 november.

  We Were Here Together

  We Were Here Together is de derde game in de We Were Here-serie. Net als de eerdere twee games is het een coöperatieve first-person puzzelgame, waarin twee spelers via walkie talkies communiceren om samen puzzels op te lossen. Dit keer moeten ze zich een weg zien te puzzelen door het zuidpoolgebied, naar het sinistere Castle Rock kasteel.

  Total Mayhem Games begon als studententeam en het eerste deel brachten ze uit als gratis game op Steam. Daarmee haalden ze een half miljoen spelers en een investeerder binnen, maar een jaar later waren ze weer blut. De eerste twee delen zijn inmiddels op zoveel platforms uit dat dat nu waarschijnlijk wel is verholpen. We Were Here Together komt vandaag alleen uit op Steam, maar er zullen ongetwijfeld meerdere platforms volgen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img