More

  Uit Nu! • Q*bert is in verbeterde versie terug op mobiel

  Begin jaren ’80 deed Q*bert voor het eerst zijn intrede in arcade-hallen. Sindsdien is de game op veel verschillende platforms uitgekomen.. Nu is er een nieuwe mobiele versie, ontwikkeld door Lucky Kat.

  In 1982 maakte het publiek kennis met Q*bert, het oranje wezentje dat diagonaal van vakje naar vakje springt in een piramidevormig speelveld om daarmee ieder vakje van kleur te laten veranderen. Is dat gedaan, dan is het level volbracht. Simpel zat, maar helaas maken rondspringende ballen, slang Coily en andere lastpakken het Q*bert lastig om zijn taak te volbrengen. Als ie in het nauw zit kan hij soms het vege lijf redden door op een gekleurde zwevende schijf te springen die ‘m teleport naar een ander deel van het level, en die zijn vijanden in de afgrond lokt.

  Console, PC, mobiel, film

  Sinds de eerste arcade-versie van het spel is Q*bert nooit meer helemaal weggeweest. De game kwam uit op tal van verschillende platforms en Q*bert was zelfs te zien in de films Pixels en Wreck-it Ralph. De meest recente Q*bert was de Q*bert Rebooted, die tussen 2014 en 2016 uitkwam voor Steam, PS3, PS4, PS Vita, Xbox One, en mobiel. Je zou denken dat daarmee nagenoeg alle denkbare versies van Q*bert wel zijn gemaakt. Maar nu is er toch een nieuwe Q*bert voor mobiel, ontwikkeld door Lucky Kat Studios.

  Sony voor de deur

  Hoe dat gekomen is legt Herdjie Zhou, mede-oprichter en CEO van de studio uit: “Sony is bij ons komen aankloppen met de vraag of wij interesse hadden om een nieuwe Q*bert te maken. Tegen zo’n legendarisch IP konden we geen nee zeggen, en we hadden meteen ideeën hoe we er een casual game van konden maken. Destijds stond er een Q*bert Rebooted app online met vreemde controls, en we wisten meteen dat we voor intuïtieve swipe controls moesten gaan. In maart zijn we aan de slag gegaan en de game is 26 september op iOS uitgekomen. Op 11 oktober lanceert Q*bert op Android.”

  Niet alles in een piramide

  De basis voor deze nieuwe Q*bert lijkt veel op het origineel. Zelfde mechanics, Coily is er ook weer, en het doel is nog steeds het veranderen van de kleur van de velden. Maar niet alle levels hebben meer de vorm van een piramide. Ook zijn er naast Q*bert ook andere ‘berts’ die je kan vrijspelen. Naast de levels waarmee coins te verdienen zijn, heeft de game ook een arcade-mode waarin je geen munten krijgt, maar voor de high score gaat. Laat je Q*bert drie keer dood gaan, dan is het game over… tenzij je ‘m met het betalen van coins of het kijken van een advertentie revived, want het blijft tenslotte free to play.

  Work for Hire

  Als je de game in de App Store zoekt vind je ‘m niet onder de Lucky Kat naam. In de stores staat Sony Pictures als developer. Dit komt omdat het een work for hire project is, waarbij Lucky Kat ook nog een graantje meepikt van de omzet. In de game krijgt de Haagse studio wel kudo’s want hun logo is prominent aanwezig in de opening-screen van de game. Zoals alle Lucky Kat games is ook Q*bert gratis te downloaden, zowel in de App Store als op Google Play

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img