More

  Uit Nu! • Truck Driver is uit en Triangle en Soedesco scheiden de wegen

  Personen met een PlayStation 4 of een Xbox One kunnen aan de slag met het door developer Triangle Studios en uitgever Soedesco ontwikkelde Truck Driver. Dit betekent echter wel het einde van de samenwerking tussen beide partijen.

  Spelers werken in Truck Driver aan hun carrière en vestigen met het volbrengen van klussen hun naam als betrouwbare chauffeur. Onderweg ontmoeten diverse karakters en leren meer over hun leven, en ze komen in allerlei situaties terecht die een echte trucker ook ervaart; klanten die ze de verkeerde lading meegeven, of opdrachtgevers die zo vaag zijn in hun instructies dat het ophalen of afleveren van vracht wel erg lastig wordt.

  Minder truck, meer driver

  In Truck Driver is het zaak om je lading op tijd op de juist plaats te krijgen, maar de game is niet bedoeld als simulatie. De nadruk ligt namelijk niet op het zo getrouw mogelijk weergeven van het materieel, maar op de loopbaan van de trucker. “Een vrachtwagenchauffeur zijn is meer dan van A naar B rijden,” zegt Bas de Jonge, Marketing Manager bij Soedesco. “Bij Truck Driver ligt – zoals de naam al aangeeft – de nadruk op de chauffeur in plaats van op de vrachtwagen, inclusief hun gesprekken met klanten, klussen die anders lopen dan gepland, en het bijhouden van de sociale aspecten van het werk.”

  PC-release en uitbreidingen

  Truck Driver is nu alleen speelbaar op console, de Steam release volgt op 11 november. De game krijgt op alle platforms verdere ondersteuning, zoals uitbreidingen van de maps, meer verkeer op de weg, en betere AI. Een deel van de uitbreidingen is gratis, maar voor bepaalde nieuwe content moeten spelers betalen. Verder wordt er gekeken naar mogelijkheden voor multiplayer en mod-support, maar dit zijn volgens Soedesco dusdanig grote features dat ze eerst de haalbaarheid verder onderzoeken voor ze er concrete uitspraken over doen.

  Scheidende wegen

  De nieuwe content wordt niet ontwikkeld door Triangle Studios, want Soedesco kondigde vandaag aan dat hun wegen zich scheiden en dat ze een andere developer hebben gevonden. Over het beëindigen van de samenwerking zegt De Jonge: “We kijken liever naar de toekomst en willen niet in detail ingaan op onze samenwerking, maar het verwachtingspatroon en de visie van Soedesco en Triangle sluiten niet goed op elkaar aan. Daarom gaan we nu samenwerken met een developer waarbij we helemaal op één lijn zitten.”

  Update: Na het plaatsen van het artikel heeft Triangle Studios een reactie geplaatst op het stopzetten van de samenwerking: ” Vandaag kondigen we ons vertrek aan bij het Truck Driver project. Hoewel we het fijn vonden om aan zo’m ambitieus project te werken, waren de verwachtingen tussen Triangle Studios en Soedesco zo ver uiteen gegroeid dat we niet langer verder kunnen werken aan de titel. We zijn trots op wat we als team hebben bereikt en we hopen dat jullie plezier hebben aan Truck Driver en het waarderen voor wat het is. We wensen Soedesco alle geluk in hun inspanningen voor updates en support van de game. Wij hebben onze focus verlegd naar nieuwe projecten en samenwerkingen.” Onderaan het bericht stond dat deze verklaring in eerste instantie al op 18 september was uitgegaan.

  Digitaal of in een doosje

  Truck Driver is voor PlayStation 4 en Xbox One in een doosje te koop, of digitaal via PSN of de Microsoft Store. Zowel de digitale als de boxed versie kosten €39,99.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img