More

  Uit Nu! • ‘We Were Here’ is gratis bij Xbox Games with Gold

  Begin 2017 bracht Total Mayhem Games hun debuut-titel We Were Here gratis uit op Steam. Nu is de game ook uit voor Xbox One. Gratis, en betaald.

  We Were Here is tijdelijk gratis voor Xbox One spelers met een Games with Gold abonnement, zonder abonnement kan je ook spelen, maar dan moeten je €4,99 betalen. Bram van Lith van Game Drive – het bedrijf dat de PR en marketing voor developer Total Mayhem Games verzorgt – over de keuze om de Xbox One-versie niet volledig gratis te maken: “De game op dezelfde manier lanceren als op Steam gaat niet op Xbox One, daarom hebben we in samenspraak met Microsoft gekeken naar de mogelijkheden en is het Games with Gold programma eruit gekomen. Daarnaast gaat het porten van een game niet vanzelf en hebben we gekeken naar vergelijkbare games op het platform.” Wat Total Mayhem aan de gratis Games with Gold overhoudt kan Van Lith niet delen.

  Heel veel We Were Here

  En er staan meer We Were Here releases op stapel. We Were Here Too, de tweede game in de serie komt op 2 oktober naar Xbox One en op 10 oktober lanceert Total Mayhem het derde deel, We Were Here Together, op Steam. Of deze titel binnenkort ook een Xbox One release krijgt wil van Lith nog niet zeggen.

  Op de vraag of al die releases door elkaar niet verwarrend zijn zegt Van Lith: “Voor ons soms wel ja, voor de communities niet echt denken we, want de Xbox community en de PC/Steam community zijn totaal anders. Voor pers kan het soms verwarrend zijn, maar tegelijkertijd blijven we zo ook in de picture. Het heeft z’n pro en cons.”

  Ontsnap aan Castle Rock

  Alle We Were Here-games zijn cooperative first person puzzel games waarin je samen met een partner moet zien weg te komen uit kasteel Castle Rock. Iedere speler bevindt zich in een ander deel van de burcht, maar ze staan met elkaar in verbinding via walkie talkies. Zo kunnen ze met elkaar communiceren om de puzzels op te lossen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img