More

  BUAS en Howest behoren tot beste game design opleidingen ter wereld

  Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV) en Howest University – Digital Arts and Entertainment behoren volgens The Rookies tot de beste game-opleidingen ter wereld.

  The Rookies is een platform waar jonge designers, makers en artists hun talent kunnen tonen aan professionals. De opleidingen die in hun Rookies World School Rankings komen bepaalt de organisatie aan de hand van het studentenwerk dat meedingt voor De Rookie Awards; dit jaar waren dat 3.548 inzendingen van studenten van 500 opleidingen uit 89 landen. Op basis van het ingezonden werk krijgt iedere opleiding met minimaal acht deelnemende studenten een plaats op de ranglijst.

  Dit jaar leverde dat BUAS en Howest respectievelijk de vierde en vijfde plaats in de top tien van beste game design opleidingen ter wereld. Howest behaalde daarnaast ook de top 10 van Concept Art & Illustration Schools, en pakte in de categorie Immersive Media – Production Excellence de vierde plaats en bij Console & PC – Production Excellence de zevende plek.

  In 2018 stonden beide opleidingen ook al in de top 10 van de beste game development scholen. Howest behaalde toen ook een plek in de top 10 Best Animation School en in de top 10 Best Illustration School.

  In de categorie beste Visual Effects Schools behaalde de The Netherlands Film Academy uit Amsterdam de negende plaats.

  Beeld: Werk uit de The Rookies inzending van Manuel Sitompul (BUAS)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img