More

  Gamerome 2019 • Swery en Ian Livingstone komen naar Rome

  Mid-november wordt in Rome de tweede editie van Gamerome georganiseerd. De naam van het evenement zelf is misschien nog niet heel bekend, maar de namen van de sprekers die ze naar Italië halen herken je waarschijnlijk wel.

  Swery

  SWERY Hidetaka Suehiro was een van de oprichters van Access Games waar hij als game director werkte aan titels als Deadly Premonition, D4: Dark Dreams Don’t Die en Spy Fiction. Eind 2016 verliet hij de studio en richte White Owls Inc. op, waarmee hij horror puzzel platformer The Missing: J.J. Macfield and the Island of Memories uitbracht. Momenteel werkt hij met anderen aan The Good Life.

  In Rome vertelt Swery waarom The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories de eerste game was die hij met White Owls Inc. ontwikkelde.

  Livingstone

  Ian Livingstone wordt gezien als een van de grondleggers van de game-industrie in het Verenigd Koninkrijk. Zijn CV is schier eindeloos. In 1975 richtte hij samen met Steve Jackson Games Workshop op en lanceerde hij Dungeons & Dragons in Europa. In zijn tijd bij Eidos was Livingstone het meesterbrein achter iconisch IP als Lara Croft: Tomb Raider en Hitman. Tegenwoordig is Livingstone als bestuurder of adviseur betrokken bij onder andere Sumo Digital, Bossa Studios en Flavourworks.

  In zijn Gamerome-sessie neemt Livingstone het publiek mee op een reis door het verleden, heden en de toekomst van computer games. Hij laat zien welke invloed ‘digitaal’ heeft gehad op het gedrag van consumenten en verdienmodellen, en hoe de game-markt van een niche uitgroeide naar een miljardenindustrie.

  Gratis indie showcase

  Net als de meeste congressen heeft ook Gamerome een expo waar onder andere indie developers hun games kunnen showcasen aan bezoekers van het evenement, waaronder uitgevers. Indie developers kunnen zich via dit formulier aanmelden voor een plek. Deelnemen aan de showcase is gratis, maar je moet wel een congrespas kopen. Met de kortingscode hieronder betaal je daar nog geen 60 euro voor.

  Korting voor Control-lezers

  Control-lezers krijgen 15 procent korting op Gamerome-passen. Gebruik je tijdens registratie de promo-code Gamerome19-CONTROL, dan betaal je voor een congrespas slechts €59,50.

  Beeld: Swery

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img