More

  Uit Nu! • Wuppo komt eindelijk uit op Switch

  Wuppo is drie jaar na de originele release eindelijk uit voor Nintendo Switch, in de vorm van de Wuppo: Definitive Edition met nieuwe content.

  Wuppo is een hand-getekende 2D action adventure game met RPG-elementen, ontwikkeld tweemans-studio Knuist & Perzik. Hoofdpersonen in de game zijn de Wums. Na het kwijtraken van zijn huis, moet een eenzame Wum de wereld over reizen om een nieuw thuis te vinden. Onderweg komt hij andere Wums, Blussers, Splenkhakkers en samen nemen ze het op tegen de gemene Fnakkers.

  Langzaam proces

  The Definitive Edition heeft naast de content van de originele game verschillende nieuwe quests, een volledig nieuwe co-op mode en extra eindbazen. Daarnaast is het beeld en geluid verder opgepoetst. Thomas de Waard, composer en sound designer bij Knuist & Perzik legt uit dat de Switch versie om twee redenen zo lang op zich heeft laten wachten: “GameMaker had lange tijd nog geen ondersteuning voor Switch en het porten van Wuppo naar Switch vereiste nogal wat precisiewerk en was niet uit te besteden aan een externe partij. Het zelf doen van de port was een tijdsintensief proces gezien we maar met twee man zijn en weinig ervaring hebben op dit gebied.”

  Self publishing

  Voor de andere platforms werkte Knuist & Perzik samen met uitgever Soedesco, maar de Switch-versie geven ze uit in eigen beheer. “Het leek ons goed voor ons bedrijf om een keer zelf een game uit te geven,” zegt De Waard. “Aangezien we de port geheel zelf hebben verzorgd waren de onderhandelingen voor een eventuele samenwerking met Soedesco ook wat lastiger en hebben we besloten dat dit het goede moment was om te gaan self publishen. In de toekomst verwacht ik dat onze nieuwe games op Switch en PC self-published zijn met eventueel een samenwerking met een uitgever als Soedesco voor Xbox- en PlayStation versies.”

  Alleen voor Switch en PC

  Wuppo: Definitive Edition is voor €14,99 te downloaden in de Nintendo e-Shop. De Definitive Edition is in samenwerking met Soedesco ook beschikbaar op Steam en GOG. Spelers die Wuppo daar al hebben gekocht kunnen de nieuwe versie gratis downloaden. De Definitive Edition komt voorlopig niet uit op PS en Xbox, De Waard legt uit: “PS4 en Xbox ports zijn extern gedaan dus die kunnen wij helaas niet updaten naar de Definitie Edition.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img