More

  Gamescom 2019 • Hands-on met drie Nederlandse VR-demo’s

  Op het Holland Paviljoen op Gamescom speelde Control een drietal VR demo’s. After The Fall is de nieuwste VR titel die Vertigo Games in development heeft, The Corsair’s Curse is een van de games van Vertigo Arcades, en Traffic Jams is een VR-prototype dat Little Chicken op de beurs pitchte.

  Traffic Jams

  Little Chicken had een prototype bij zich van het nog niet aangekondigde Traffic Jams. In deze VR-game regel je het verkeer en moet je de continue stroom van auto’s en bussen in goede banen leiden en voetgangers veilig over het zebrapad helpen. Dat alles doe je met drie simpele handelingen, allereerst wijs je de verkeersdeelnemer aan die je een commando wil geven, vervolgens hou je hand omhoog als je hen wil laten stoppen, of je wuift ze door als het hun beurt is om te rijden of te lopen.

  Doel van de game is om binnen een bepaalde tijd een x aantal verkeersdeelnemers veilig over kruisingen te dirigeren en tegelijkertijd ongelukken te voorkomen, maar je moet ook nog eens het verkeer zo soepel mogelijk door te laten stromen en opstoppingen tegen te gaan. Laat je auto’s of voetgangers te lang wachten, dan verliezen ze snel hun geduld en voor je het weet is een opgestoken middelvinger je deel.

  In het prototype regel je het verkeer op een T-splitsing, maar in de uiteindelijke game is de speler ook verantwoordelijk voor grote kruisingen.

  Hieronder een gameplay-video van Traffic Jams (een primeur!). Traffic Jams komt op z’n vroegst volgend jaar uit.

  After The Fall

  Een jaar geleden bouwde Vertigo Games een demo van After The Fall om het idee te pitchen. Sinds afgelopen maart is het team dat aan de game werkt flink gegroeid.

  After The Fall is een post-apocalyptische multiplayer VR action-shooter die zich afspeelt in een bevroren Los Angeles. Het is de grootste game die Vertigo ooit heeft ontwikkeld en bestaat uit een een hoofdmissie met verhaal, en side events voor de snelle actie. De game is meer actie-gedreven dan Vertigo’s VR zombie-shooter Arizona Sunshine.

  De speler start in een basecamp, waar hij of zij een team kan vormen met maximaal drie andere spelers, maar dit is geen verplichting, want de missies kunnen ook alleen gespeeld worden. De hoeveelheid vijanden die de speler tegenkomt is afgestemd op de omvang van het team. Het grootste deel van de vijanden bestaat uit de zombie-achtige Snowbreed, maar er zijn ook reuzen-Snowbreed. De demo gaf ook een glimp van een van de veel grotere eindbazen.

  De release van After The Fall voor Oculus Rift (S), HTC Vive (Pro) staat gepland voor volgend jaar. Vertigo geeft de game zelf uit.

   

  The Corsair’s Curse

  The Corsair’s Curse is een 4D free-roam VR game waarin twee tot vier spelers. In de demo voor twee personen staat de ene speler aan dek van een klein schip dat zich in een veel groter schip bevond. In dat grote schip staat de andere speler wiens grootte in verhouding is met de grotere omgeving. Vanuit het kleine bootje zijn alle objecten in de grote ruimte te zien en omgekeerd. Ook kunnen de spelers elkaars handelingen volgen en met elkaar communiceren. Het doel: los binnen een bepaalde tijd puzzels op om uiteindelijk uit het schip te komen.

  The Corsair’s Curse is niet door Vertigo Games ontwikkeld, maar door InnerSpace VR, de studio die eerder A Fisherman’s Tale ontwikkelde. De game is een van de VR location based titels die Vertigo Arcades samen met een eigen launcher als turn key oplossing aanbiedt aan VR arcade-hallen.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img