More

  Uit Nu! • Docu-serie Secret Levels geeft beeld van noordelijke game-industrie

  Volgens de nieuwe Games Monitor zijn er in Leeuwarden en Groningen 165 game-banen. Maar waar werken die mensen allemaal aan. Studio Pushplay, zelf gevestigd in Leeuwarden, maakte een vierdelige docu-serie Secret Levels waarin studenten, developers en sleutelfiguren dit zelf vertellen.

  Intro en serious games

  Het eerste deel van Secret Levels geeft via interviews met een tiental betrokkenen een algemeen beeld van de noordelijke industrie. In deel twee draait het om applied games; de maker volgt Studio Bleep to Isala Hospital in Zwolle om hun game te testen, en verschillende developers praten over de toekomst van serious games.

  Indie developers

  In de derde aflevering reist de maker met twee indie studios mee naar EGX Rezzed in Londen, en praat met hen over de uitdagingen die kleine studio’s hebben bij het uitbrengen van hun games. Ook ging hij langs bij de Indietopia Accelerator in Groningen. In het vierde en laatste deel kijken Remco de Rooij en Stefan Kuizenga van Triangle Studios terug op de ontwikkeling van Cross of the Dutchman.

  De volledige serie is gratis te kijken is op het Studio Pushplay YouTube-kanaal.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img