More

  Games 4Diversity wint Annie Brouwer-Korf prijs

  Games 4Diversity heeft de Annie Brouwer-Korf prijs gewonnen. De gemeente Utrecht reikt deze prijs elk jaar uit aan een initiatief dat bijdraagt aan de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap.

  De prijs is vernoemd naar Annie Brouwer-Korf  die van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht was, en zich in die periode bijzonder inzette voor de rechten van de lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen van de stad Utrecht en ver daarbuiten. Ter ere van haar afscheid als burgemeester in 2007 was Annie Brouwer-Korf de eerste winnaar van de prijs.

  Uit het juryrapport

  In de visie van de jury is gaming van uiterst belang voor LHBTI’ers op zoek naar hun identiteit; het gamen biedt de mogelijkheid om letterlijk te spelen met identiteit en acties in een virtuele wereld en daarmee de eigen identiteit te versterken.

  Diversiteit is duidelijk een belangrijke waarde binnen de activiteiten van Games 4Diversity en gaat daarmee verder dan opwekken van empathie. De jury prijst de interactiviteit van het project, waardoor zowel de gamers als de ontwerpers op gelijkwaardige basis met elkaar aan de slag gaan om de game wereld inclusiever te maken.

  De Roze Game Stad

  Bij de prijs hoort een geldbedrag van 5.000 euro. Het bedrag zal worden besteed aan een Games 4Diversity-project, genaamd ‘Jam Utrecht, De Roze Game Stad’.

  Wat Games 4Diversity verder doet leggen bestuurslid Eline Muijres,  en commissieleden Roy van der Schilden en Romy Halfweeg in onderstaande video uit. Games 4Diversity is in 2014 opgericht door Menno Deen, in dat jaar organiseerde hij de eerste Games 4Diversity game jam bij Amnesty International in Amsterdam.

  LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I).

  Beeld bovenaan de pagina via Midzomergracht festival

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img