More

  Larian Studios werkt aan Baldur’s Gate 3

  Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het officieel: het Belgische Larian Studios werkt aan Baldur’s Gate 3.

  In de Google Stadia persconferentie vertelt Swen Vincke, oprichter en CEO van Larian Studios dat ze al lange tijd achter het Baldur’s Gate IP aanzitten. Na de release van Divinity Original Sin 1 nam hij contact op met Wizards of the Coast om te zeggen dat zij dé studio waren om Baldur’s Gate 3 te maken.

  Op dat moment geloofden ze Vincke niet, maar toen Larian werkte aan Divinity Original Sin 2 nam Wizards of the Coast contact met Vincke op en vroeg of hij nog steeds interesse had in het maken van de game.

  Baldur’s Gate 3 is de grootste game waar Larian ooit aan heeft gewerkt. De omvang van de studio is verdriedubbeld en er werken nu zo’n 300 mensen aan de game. In de eerste community update vertelt Vincke dat ze al geruime tijd aan de game werken.

  Wanneer de game uitkomt is niet bekend. Het is in ieder geval dus wel zeker dat de game speelbaar zal zijn via Google Stadia.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img