More

  Soedesco brengt Truck Driver eerst uit op console

  Truck Driver, de truck sim die uitgever Soedesco en developer Triangle Studios samen ontwikkelen komt eerst uit op console en pas later op PC.

  Na een jaar nauw overleg met de community over de inhoud van de game en meerdere closed Beta rondes hebben Soedesco en Triangle de release date van truck sim Truck Driver aangekondigd. Op 19 september komt de game uit op PlayStation 4 en Xbox One. De PC-release staat gepland voor 11 november.

  Console eerst

  Deze volgorde is opmerkelijk, aangezien voor de meeste sim-games PC hét platform is. Bas de Jonge, marketing manager bij Soedesco over de keuze: “In verband met de hardware limitaties op console is er meer mogelijk in de PC-versie, dus daar werken we nog wat langer aan door. We wilden hierdoor de console-release niet vertragen, dus komt die eerder uit.”

  Waar andere truck sims console als platform overslaan ziet Soedesco juist een kans: “Op het moment is er nog niets op console, dus de huidige truck sim community zit op PC, maar dat wil niet zeggen dat deze op console niet bestaat. We hebben van veel mensen gehoord dat ze enthousiast zijn over de console-versie, omdat er niets anders is, dus ik denk zeker niet dat dit alleen een PC titel is.”

  Bij de aankondiging van de titel stond er voor Steam een early access gepland en de mogelijkheid daarvoor houdt Soedesco nog open. “De Early Access is nog niet van de baan, maar ook nog niet zeker,” aldus De Jonge.

  Een erfenis

  In Truck Driver erf je een vrachtwagen van je oom, waarop je besluit je leven om te gooien en naar een nieuwe stad te verhuizen. Met het vervoeren van allerlei verschillende vracht bouw je aan je carrière en verdien je een plaatjes in de lokale gemeenschap.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img