More

  Raw Fury koopt Kingdom IP

  Publisher Raw Fury heeft het Kingdom IP gekocht van Nederlandse developer Thomas van den Berg, ook bekend als noio. Raw Fury is al geruime tijd uitgever van de Kingdom-games.

  De ontwikkeling van Kingdom kende aan het begin aardig wat horden en zonder het Nordic Game Program was de game er waarschijnlijk nooit geweest. In 2015 deed Raw Fury ook nog een letterlijke duit in het zakje en kwam de Kingdom uit op Steam. Inmiddels is de game op alle platformen tezamen meer dan vier miljoen keer verscheept.

  Acht jaar

  Van den Berg over de verkoop: “Rond 2011 zette ik de eerste pixels van Kingdom. Ik heb een lange en interessante tijd gewerkt aan iets wat me dierbaar is, maar nu wil ik mezelf opnieuw uitdagen en werken aan verschillende projecten. En hoewel veel koninkrijken niet lang duren, verdient de Kingdom-serie het om door te gaan. Daarom is het geweldig dat Raw Fury al zo lang en zo diep bij de game betrokken is, waardoor ze de serie tot iets kunnen maken wat mijzelf niet was gelukt.”

  Eersteling

  Kingdom is niet zomaar een titel voor de indie publisher, Van den Berg was de eerste developer die aan boord kwam bij het toen nieuwe label en was de basis voor de manier waarop Raw Fury met hun developers samenwerkt. Jonas Antonsson, Chief Everything Officer en oprichter van Raw Fury hierover: “Kingdom betekent veel voor ons als bedrijf, het is een van de hoekstenen van ons succes en voorbeeld van hoe we dingen doen.”

  Verliefd op de game

  Gordon Van Dyke, mede-oprichter van Raw Fury, is vanaf het begin betrokken bij de Kingdom-serie. Het begon met hulp bij het design van de eerste Kingdom-game, maar uiteindelijk groeide de rol van Van Dyke uit naar Game Director en Designer voor Kingdom Two Crowns. Na de overname neemt hij het stokje volledig over van Van den Berg: “Zonder te sentimenteel te willen klinken, Kingdom heeft mijn leven veranderd. Thomas is als een broer voor me en het feit dat hij Kingdom aan me toevertrouwt is een grote eer. Ik ben nog steeds verliefd op Kingdom en heb zoveel ideeën om te verkennen en uit te werken.”

  Nieuwe game

  Het eerstvolgende wat voor Kingdom gepland staat is de Challenge Islands update die aan het einde van de zomer uitkomt. Van den Berg zit ook geen duimen te draaien, die werkt al een tijdje aan een nieuwe game met werktitel Garbage Country. Hoeveel geld hij voor het Kingdom-IP heeft ontvangen is niet bekendgemaakt.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img