More

  Nordic Game Conference 2019 highlights

  Nog even en dan is het weer tijd voor de Nordic Game Conference. Op 22 tot en met 24 mei verzamelt men zich in Malmö om te netwerken en voor het congres met een mooi spreker line-up. Hieronder een aantal highlights.

  Verhalen

  Een van de de hoogtepunten elk jaar is de talk van Ste Curran. Zoals we in 2013 al schreven geeft Ste geen presentaties, maar vertelt hij verhalen. Het onderwerp van zijn talk is nog niet bekend, maar we gaan er vanuit dat hij ook dit jaar weer een splinternieuw verhaal heeft voor het Nordic Game publiek.

  Catharina Due Bøhler is CEO en co-founder van indie developer Sarepta Studio en lead game designer voor My Child Lebensborn. In haar talk deelt ze hoe deze experimentele mobile game gebaseerd op een droevig waargebeurd verhaal een BAFTA-award in de wacht wist te slepen.

  Bekende gezichten

  Onder de sprekers ook een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse gezichten (in alfabetische volgorde) Matthew Florianz (lead sound designer bij Frontier) geeft een talk over Contemporary Interactive Music Composition, Doron Hirsch (game designer en co-founder van gamestudio Kwa Qua Games) bespreekt de kracht van user generated content.

  Maarten de Koning (Partner en EVP business development bij DDM) deelt samen met onder andere Olivier Oosterbaan (advocaat bij Leopold Meijnen Oosterbaan) zijn ervaring in om voor developers het proces achter het tekenen van een publishing-deal duidelijker te maken. Daarnaast praat De Koning met Giovanna Villani van 505 games over de steeds veranderende rol van publishers.

  David Verbruggen (consultant en project manager bij Vlaamse branchevereniging FLEGA) praat over de heksenjacht tegen loot boxes die in Belgie onstond naar aanleiding van het rapport van de Vlaamse Kansspelcommissie..

  Korting voor Control-lezers

  De gratis kaart is inmiddels vergeven, maar lezers van Control krijgen nog wel een korting van 15% op hun Nordic Game Conference passen. Om van de korting gebruik te maken ga je naar het registratiedeel op de website, kies NORDIC GAME CONFERENCE 22-24 MAY 2019, vink dan het vakje “Organisation discount” aan kies uit het dropdown menu de optie “NG19Partner” en vul vervolgens Partner19 in als discount code.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img