More

  Vlaanderen heeft nieuw festival voor artistieke games

  Vlaanderen heeft met One2Play een nieuw videogame-festival rond maatschappelijk relevante en artistieke videogames. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats op 10, 11 en 12 mei in Leuven.

  Initiatiefnemer van One2Play is Jeroen Janssen, in het dagelijkse leven verantwoordelijke voor business development bij Belgische developer Happy Volcano. Over de reden waarom hij met One2Play is gestart zegt Janssen: “Met dit festival willen we aantonen dat er in videogames ook veel schoonheid en diversiteit schuilt. Er is zoveel meer dan Fortnite en Fifa, en het draait niet altijd om schieten en racen. Gamen kan gerust een creatieve en relevante bezigheid zijn. Hier maak je kennis met de bekendere indie games, maar ook met obscure pareltjes.”

  Games en installaties

  Janssen werkt met mede-curator Julien Annard rond vijf thema’s: games voor niet-gamers, games voor het hele gezin, culturele games, sociaal relevante games en game installaties. Op de expo vind je onder andere Hidden Folks van Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg, Bafta-winnaar Florence, Gorogoa , Papers Please, en Gris, een game gemaakt door Spaanse developer Nomada Studio en kunstenaar Conrad Roset, Naast deze internationale titels is er ook werk van Belgische bodem en vind je er installaties zoals Pixel Picasso, Fugl en de arcadekasten van Devillé Arcade.

  Muziek en film

  Op zaterdag en zondag worden er ’s middags een aantal documentaires getoond over game-cultuur en de ontwikkeling van games. Op zaterdagavond speelt de Antwerpse band Mount Venus een live soundtrack bij de games No Man’s Sky, Shape of the World  en Journey.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img