More

  Nederland is partnerland Gamescom 2019

  Vandaag hebben Koelnmesse, de branchevereniging voor de Duitse game-industrie Game, en de Dutch Games Association (DGA) bekendgemaakt dat Nederland dit jaar officieel partnerland is van Gamescom.

  Het brede spectrum van de Nederlandse game developers varieert van indie studio’s, serious game bedrijven tot makers van internationale blockbusters, maakt Nederland zowel op het gebied van marktpotentieel als industrie specialisme volgens Koelnmesse en Game het ideale land voor de samenwerking. Felix Falk, managing director van Game en mede organisator van Gamescom bevestigt dat: “Ik ben verheugd dat Gamescom 2019 in Nederland een special partnerland heeft. Voor zowel onze exhibitors als onze bezoekers zijn de Nederlanders onze buren en ze zijn altijd goed vertegenwoordigd geweest op Gamescom. Dit willen we dit jaar uitbouwen, en we hopen nog meer Nederlandse buren te verwelkomen in de business- en entertainment-hallen, op Devcom of het Gamescom city festival.”

  Als onderdeel van het partnerschap zullen meer dan twintig bedrijven aanwezig zijn op het Holland Paviljoen in het businessdeel van beurs. De stand zal diverse delegaties van bedrijven hosten. Naast bekende Nederlandse bedrijven uit de sector zijn er ook indie developers en start-ups aanwezig.

  “Het Nederlandse gaming-landschap wordt gekarakteriseerd door honderden studio’s, in combinatie met een minderheid van grotere, internationaal gevestigde bedrijven. Nederland biedt een gezond werkklimaat dat creativiteit en originaliteit bevordert door een juiste mix van vrijheid en ondersteuning. Gamescom is het meest belangrijke internationale evenement voor Nederlandse game developers. Daarom zijn wij heel blij dat Nederland partnerland is voor Gamescom 2019,” aldus Horst Streck, voorzitter van de DGA.

  Gamescom vindt dit jaar van 20 tot en met 24 augustus plaats in Keulen.

  Beeld via Gamescom Flickr

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img