More

  YouTuber Kwebbelkop brengt eerste eigen game uit

  Waarschijnlijk heb je wel eens van Kwebbelkop gehoord, een van de grootste Nederlandse YouTubers. Vorig jaar besloot Jordi Maxim van den Bussche – de echte naam van Kwebbelkop – dat hij niet alleen games wilde spelen, maar ook games wilde ontwikkelen. Hij startte zijn eigen studio, Webble Games, en Havocado is hun eerste game.

  Havocado is een multiplayer fighting game waarin vier spelers elkaar met hun floppy karakters te lijf gaan, waarbij ze gebruik maken van een grote hoeveelheid verschillende wapens, de omgeving en magie. De speler die het langst overeind blijft is de winnaar.

  De stap van spelen van games naar ontwikkelen was een logische voor Van den Bussche: “Ik speel uiteraard al games sinds ik mijn jonge kinderjaren, meer recentelijk als YouTuber. Ik weet wat YouTubers willen, ik weet waar ze naar op zoek zijn, en waarom zou ik het ze dan niet geven? Dit gecombineerd met mijn passie voor entertainment en een levenslange droom om mijn eigen games te maken, heeft me geïnspireerd om met Webble Games te starten.”

  Over de totstandkoming van zijn eerste game zegt hij: “Voor Havocado heb ik uitgebreid gekeken naar games die het goed deden op YouTube, maar die nooit het succes haalden onder gamers. Ik heb al deze games gespeeld en vond, denk ik, wat niet zo goed werkte voor gamers. Dus eigenlijk zijn we door een proces van eliminatie bij Havocado uitgekomen. Ik heb dit gepitcht bij het nieuwe Webble-team en samen hebben we een game gemaakt die niet alleen leuk is om te spelen, maar ook leuk om naar te kijken.”

  Havocado komt op 25 april uit voor Steam Early Access, maar de alpha build van de game is nu al te spelen via de Webble discord.

  https://youtu.be/9ne6NWDnezM

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img