More

  GDC 2019 • Unity neemt ’t Vlaamse Graphine over

  Unity Technologies, maker van ’s werelds meest gebruikte game engine Unity, neemt het Gentse techbedrijf Graphine over. Dat werd bekend gemaakt in San Francisco tijdens de keynote presentatie van Unity voorafgaand aan GDC 2019.

  Graphine is bekend van hun streaming- en compressietechnologie voor hoge kwaliteit graphics voor 3D visualisaties en natuurlijk games. Het bedrijf blijft gevestigd in Gent en werkt gewoon door aan hun SDK Graphite. De populaire streaming middleware wordt wereldwijd gebruikt door gamedevelopers, VFX studios (zoals WETA) en bedrijven als NASA en Boeing voor de snelle verwerking van 3D graphics.

  Graphite CEO Aljosha Demeulemeester is zeer tevreden met de nieuwe eigenaar: “Unity heeft veel gedaan om het proces van gamedevelopment toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij maken daar graag deel van uit.”

  Ook Natalya Tatarchuk, Graphics Director van Unity is blij met de overname. Zie haar praten over de tech tijdens de Unity keynote (vanaf 1:59)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img