More

  GDC 2019 • Waar kan je de Nederlanders en Belgen vinden

  Dat er flink wat Nederlanders en Belgen naar San Francisco afreizen voor de Game Developers Conference weet iedereen, maar waar vind je ze tussen de 28.000 bezoekers? Een overzicht.

  Sprekers

  In de lange lijst met sprekers ook namen van Nederlandse en Belgische sprekers, en van buitenlandse sprekers die in Nederland wonen of werkzaam zijn bij Nederlandse bedrijven. Dit zijn ze in alfabetische volgorde:

  Tara Brannigan, Client Service Manager and Community Lead, 5CA

  Gino van den Bergen, Physics Simulation Expert, Dtecta

  Mattias Van Camp, Senior Technical Artist, The Creative Assembly

  John Coleman, Director of Business Development, Vertigo Games

  Gerben Grave, Narrative Designer and Game Writer, Multiverse Narratives

  Jonatan Van Hove, Independent Game Designer

  Rami Ismail, Game Developer/Biz Dev, Vlambeer

  Aran Koning, Developer, Sokpop Collective

  Vlad Micu, Freelance consultant, VGVisionary

  Ronald Pieket, Senior Engine Programmer, Insomniac Games

  Michiel Roza, Graphics Programmer, Nixxes

  Tijmen Tio, Developer, Sokpop Collective

  Swen Vincke, Director, Larian Studios

  Mike Wilson, Co-founder and CCO, Devolver Digital and Good Shepherd Entertainment

  Lau Zuydervelt, Product Marketing Specialist, Irdeto

  Stands en games

  Op de GDC expo vind je onder andere Xsens en de Belgen. Die hebben zich in twee paviljoens opgesplitst, wil je weten welke Vlaamse bedrijven er zijn zoek dan in de exhibitor lijst op standnummer S157. Het standnummer van de Walen is S949. Verder is Iceberg Interactive te vinden op GDC Play, Koo-K00, een game van vijf HKU-studenten is te spelen op alt.ctrl.GDC, en Minit van Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Jukio Kallio & Dominik Johann is speelbaar op het IGF pavilion.

  Side events

  Courage XL heeft tijdens hun event op 17 maart de volgende Nederlandse titels speelbaar: Small town thirst, Curve Fever, Eloquence, Skyworld, Zoma ZOO, Greetings Games Grand Collection, Falconeer, Deliver Us The Moon: Fortuna, plus vijf games van Breda University of Applied Sciences. Ook doen Nederlandse uitgevers Iceberg Interactive en Good Shepherd elk met een game mee. De selectie van Belgische games bestaat uit Journey for Elysium, Hoverloop, Trivia Switch, The Almost Gone, Ghost on the Shore, Brukel en Hubris VR.

  De Nederlandse en Belgische games in de selectie van de European Game Showcase bestaat uit: Deliver Us The Moon: Fortuna, Flotsam, The Almost Gone en een nog niet aangekondigde game van Metrico developers Digital Dreams. Deze games zijn gekozen met hulp van de selectiecommissie die dit jaar bestond uit Kitty Calis, Zuraida Buter en Mendel Bouman.

  Business

  Tegelijkertijd met GDC is er ook Game Connection America, daar zullen ongetwijfeld ook Nederlandse en Belgische deelnemers zijn, maar de exhibitor lijst is niet openbaar. Daarnaast is het mogelijk om met het Nederlandse MeetToMatch meetings te plannen. In de lange lijst van deelnemers vonden we onder andere 5CA, DGG, Digital Dreams, Happy Volcano, KeokeN, Little Chicken, Pajama Llama Games, Paladin en Poki.

  And the winner is…

  Tijdens de GDC week worden er ook diverse awards uitgereikt. Wil je weten wie straks gespannen bij een award uitreiking afwacht of ze in de prijzen vallen, klik dan hier voor een overzicht.

  Korting voor Control-lezers

  Control is dit jaar wederom media partner van GDC. Met de code ctrl10GDC19 krijg je 10 procent korting op GDC All Access en Main Conference passen.

  Iets gemist?

  Kans is groot dat we in de lange lijsten van sprekers, exhibitors, nominees en side events nog Nederlanders of Belgen over het hoofd hebben gezien. Is dat het geval, stuur ons dan gerust een mailtje, dan voegen we ze alsnog toe.

  Beeld via officiële GDC Flickr.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img