More

  Uit Nu! • Adriaan de Jongh lanceert Dutch Game Industry Directory

  Adriaan de Jongh heeft vandaag de Dutch Game Industry Directory gelanceerd. De website moet een overzicht bieden van de Nederlandse game-industrie.

  De Jongh over de directory: “Ik heb de afgelopen twee maanden deze site gebouwd omdat ‘de Nederlandse game industrie’ voor de meeste mensen abstract is – zelfs voor mensen die er deel van uitmaken. Ik denk dat dat ons tegenhoudt om te kunnen laten zien wie we zijn, wat we maken, en wat we kunnen. Met de directory hoop ik ‘De Nederlandse Game Industrie’ een concrete invulling te geven, en een heleboel conversaties mogelijk te maken.”

  De toepassingen die De Jongh ziet voor de directory zijn divers. Zo kunnen bedrijven die de directory gebruiken om een geschikte work for hire studio te vinden,  voor journalisten is het een handige overzicht, maar het is ook een plek waar developers elkaar kunnen vinden.

  Op dit moment staan er een kleine 70 bedrijven in de directory, maar dat aantal groeit. De geregistreerde bedrijven zijn te sorteren op aantal werknemers, vestigingsplaats, maar het is ook mogelijk om te filteren op platform waarvoor wordt ontwikkeld, of het wel of niet werken aan projecten van anderen.

  Iedereen kan zijn of haar eigen bedrijf indienen voor opname in de directory. De Jongh loopt persoonlijk alle submissies na om te kijken of de bedrijven vallen binnen het kader van de directory. Iedereen kan ook games en evenementen submitten. Ook is het mogelijk om details van bedrijven, games of evenementen op een later moment te wijzigen, zodat de directory up to date kan blijven.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img