More

  UA-platform GetSocial is failliet

  Een overname van user acquisition platform GetSocial mislukte en het bedrijf kan nu niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, met een faillissement als gevolg.

  Het begon rond 2012 als social-gaming-netwerk-voor-het-goede-doel Gramble, opgericht door Adam Palmer. Ondanks een investering van $3 miljoen kwam dat idee nooit helemaal tot wasdom, maar het bedrijf maakte een omslag en zette een deel van de activiteiten voort als GetSocial. Het goede doelen aspect verdween en de focus kwam te liggen op user acquisition en user engagement door middel van viral sharing.

  Miljoenen

  In 2014 werd er nog eens een miljoen opgehaald, onder meer van Chris Lee, een voormalige VP van Activision, en Reinout te Brake, die ook aan boord kwam als CEO. In een nieuwe investeringsronde begin 2016 kwam daar $2,5 miljoen bij. Zowel te Brake als Palmer hebben GetSocial een tijd geleden al verlaten. Het bedrijf wordt nu geleid door CEO Jeroen Bouwman – die in het verleden voor Spil Games verantwoordelijk was voor content acquisition. Hij werd eind 2016 binnengehaald om GetSocial te reorganiseren.

  Mislukte overname en doorstart

  In een interview met RTL Z vertelt Bouwman dat het geld op was, maar dat ze druk bezig waren om het GetSocial over te laten nemen. Daarvoor hadden ze een akkoord nodig van de schuldeisers, maar die zagen dit niet zitten. Er wordt volgens Bouwman gewerkt aan een doorstart, maar details hierover kan hij nog niet delen.  Het bedrijf lijkt er helemaal voor te gaan, want vorige week lanceerde GetSocial nog wat ze zelf hun grootste product update ooit noemen. Naast Get Social is ook Gramble Holding, gevestigd op hetzelfde adres, failliet verklaard.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img