More

  Waar Vlaamse developers hun geld vandaan kunnen halen

  In Nederland zijn allerlei subsidies voor game development verdwenen of opgegaan in andere regelingen, maar Vlaamse developers krijgen nog volop steun.

  In een blogpost geeft Vlaamse branchevereniging FLEGA een overzicht van alle mogelijkheden die er voor Vlaamse developers zijn. Daarin uiteraard het VAF Gamefonds – dat in 2018 hun middelen verdubbeld zag –  en het Creative Europe Media-programma, dat ook open is voor Nederlandse developers.

  Investeerders

  Op de website van het VAF ook een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden die er zijn. Alle publieke middelen en de awards zijn specifiek gericht op Vlaamse developers, maar er zijn ook dingen waar Nederlandse developers hun voordeel mee kunnen doen. Bijvoorbeeld het overzicht van risicokapitaal verschaffers, daar zitten misschien ook fondsen tussen die bereid zijn om over de landsgrenzen heen te kijken.

  Heb je interesse in het vinden van een investeerder, kijk dan ook eens naar dit overzicht dat Control in 2018 samenstelde. Het is waarschijnlijk dat een deel van de informatie daarin niet meer accuraat is, maar voor mensen die aan de start staan van dit traject is het een mooi punt om te beginnen.

  Reiskostenvergoeding

  Verder verwijst FLEGA naar Flanders Investment and Trade, die tot 50 procent van de accommodatie-kosten vergoed voor zakelijke trips buiten de EU. Ter vergelijking: Nederlandse developers kunnen voor beurs- of congresbezoeken een financiële ondersteuning van maximaal 1.500 euro ontvangen via de reisvoucher-regeling bij het Stimuleringsfond Creatieve Industrie.

  Tax shelter

  In de post ook een link naar algemene belastingvoordelen waar Vlaamse game developers gebruik van kunnen maken, maar FLEGA geeft aan dat ze daarnaast werken aan een tax-shelter specifiek voor de game-industrie. Dit is een proces waar ze drie jaar geleden aan begonnen, maar dat nu lijkt aan te slaan bij de overheid.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img