More

  Dutch Game Garden werkt aan nieuwe Games Monitor

  Om een inzicht te krijgen hoe we er als industrie voorstaan werkt Dutch Game Garden aan een nieuwe Games Monitor. Om de benodigde data en informatie te verzamelen vragen ze alle gamebedrijven in Nederland om input.

  Lijst der lijsten

  Eline Muijres, communications manager bij de DGG over het samenstellen van de mailinglijst voor het onderzoek: “Op basis van een grote hoeveelheid bronnen hebben we hebben een inventarisatie gemaakt van bedrijven in Nederland waarvan wij denken dat ze iets met de ontwikkeling van games doen. Deze bedrijven krijgen een persoonlijke, unieke uitnodiging om de enquête in te vullen. Via onder andere onze nieuwsbrief en social media roepen we mensen die onterecht geen uitnodiging hebben ontvangen op om zich te melden. Dit voor mensen waarvan wij geen email-adres hebben of in het geval we bedrijven over het hoofd hebben gezien. Zo hebben we inmiddels nog een aantal nieuwe bedrijven gevonden.”

  Data-analyse en gesprek

  Na het sluiten van de enquête gaat de DGG met alle input aan de slag: “Resultaten worden geanonimiseerd verwerkt in een statistisch programma,” legt Muijres uit. “Hierbij werken we samen met NEO Observatory, die helpen bij analyse en koppeling aan landelijke data, zoals het CBS. Dit is vergelijkbaar met wat we voor eerdere versies van de Games Monitor met TNO hebben gedaan. Nadat we onze eerste voorlopige resultaten hebben, willen we voor verdere duiding en analyse nog in gesprek met de industrie. Dit zal waarschijnlijk in de vorm van discussietafels zijn op verschillende locaties in het land. De exacte vorm daarvoor en de data moeten we nog bepalen. De presentatie van de definitieve versie van de Games Monitor 2018 is tijdens INDIGOx eind juni. Daarnaast wordt het rapport natuurlijk ook online beschikbaar gemaakt.”

  Derde editie

  De Games Monitor is een overzicht van cijfers, trends en ontwikkelingen binnen de Nederlandse game-industrie, voor zowel entertainment als applied games. Het rapport geeft onder andere inzicht in het aantal game-bedrijven in Nederland, de hoeveelheid banen, en het aantal personen dat in Nederland een game-opleidingen volgt. De allereerste Games Monitor ooit gaf inzicht in de cijfers over 2012, gevolgd door een tweede editie met metingen uit 2015.

  Geen link ontvangen?

  Mensen die een link naar hun persoonlijk enquête hebben ontvangen kunnen de vragenlijst tot eind januari invullen. Als blijkt dat er meer tijd nodig is om alle data te verzamelen dan kan deze deadline wellicht nog wat gerekt worden. Als je geen link hebt ontvangen, maar denkt dat je er wel een moet hebben, neem dan contact op met de DGG.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img