More

  Uit Nu! • Hack de hackers in game van Flavour

  Vroeger loerde het grote gevaar voor kinderen buitenshuis. In het digitale tijdperk zijn ze ook binnen lang niet altijd veilig, maar Flavour heeft nu een game ontwikkeld die kinderen weerbaarder moet maken tegen cybercriminaliteit.

  Loerend gevaar

  Kinderen zijn zich vaak nog niet bewust van online gevaren en in hun goedgelovigheid delen ze dingen die ze beter niet kunnen delen, en downloaden ze bestanden die ze beter niet kunnen downloaden. Daarnaast vertellen ze hun ouders vaak niet wat ze nou precies op de computer doen, dus veel van de problemen blijven verborgen tot het te laat is.

  Boek en game

  HackShield van het Amsterdamse Flavour maakt samen met een ebook getiteld What The Hack! kinderen bewust van de risico’s die ze lopen en helpt ze bij hun online veiligheid. De game en het boek vertellen samen het verhaal van een verlegen jongen die de strijd aangaat met een gemene hacker, waarbij spelers van de game helpen om hackers te stoppen.

  Stop de hackers

  In de eerste aflevering leren spelers de basics van de game en nemen zij het op tegen DarkHacker14. Met verschillende vragen worden hun cybersecurity kennis getest en ze krijgen ze tips om beter bestand te zijn tegen hackers, virussen en malware.

  HackShield is gratis te spelen via deze website, gewoon in de browser. Het volledige project heeft vier hoofdstukken.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img