More

  GDC 2019 • God of War, Spider-Man, adaptive controls en een Lifetime Achievement Award voor Amy Hennig

  Nog een paar maanden tot de Game Developers Conference in San Francisco weer opent. De line-up van sprekers is nog lang niet compleet, maar we hebben al wat highlights.

  God of War, uiteraard

  Het zal geen verrassing zijn dat er verschillende God of War talks op het programma staan.  Cory Barlog vertelt over het soms moeizame development traject van de succesvolle game. De andere God of War talks beslaan gezamenlijk een breed deel van development van de game, van design, tech, audio tot animation.

  Spider-Man ontbreekt ook niet

  Ook niet verrassend zijn het grote aantal Spider-Man talks, waaronder een Classic Post Mortem van James Fristrom. Fistrom werkte als technical director en designer bij Treyarch aan de eerste twee Spider-Man games. In zijn classic post mortem vertelt hij over development van de web-swinging mechanics in Spider-Man 2 uit 2004 en vergelijkt deze met andere ‘swinging games’, waaronder de meest recente Spider-Man.

  Xbox Adaptive Controller

  Bryce Johnson (Inclusive Lead bij Microsoft) en Erin Muston-Firsch (Bezigheidstherapeut bij het Craig Hospital) leggen in hun talk uit hoe ze de Xbox Adaptive Controller hebben ontwikkeld, waarbij het team hun vooroordelen en aannames naast zich neer moesten leggen om een controller te ontwikkelen die geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit. Ze delen ervaringen om developers te helpen om hun games toegankelijker te maken voor een grotere groep mensen.

  Lifetime Achievement Award voor Amy Hennig

  De Game Developers Choice Awards zijn vast onderdeel van GDC. Naast awards voor games reiken zij ook jaarlijks de Lifetime Achievement Award en de Ambassador Award uit, deze gingen vorig jaar respectievelijk naar Tim Schafer en Rami Ismail. De Lifetime Achievement Award gaat in 2019 naar Amy Hennig. “Amy Hennig is een belangrijke persoon binnen de gamewereld; haar werk is een voorbeeld van wat goede game narrative kan zijn, met pathos, humor, spanning en energie,” zegt Katie Stern, general manager GDC over de toekenning van de award.

  Korting voor Control-lezers

  Control is dit jaar wederom media partner van GDC. Met de code ctrl10GDC19 krijg je 10 procent korting op GDC All Access en Main Conference passen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img