More

  Uit Nu! • MAD Multimedia zet Infectionary in om verspreiding van ziektes te voorkomen

  Medewerkers van GGD’s hebben te maken met zieke mensen en daarom is het belangrijk om ze goed voor te lichten om te voorkomen dat micro-organismen zich verspreiden. Dat kan uiteraard via folders, maar GGD Twente maakt de medewerkers liever op speelse wijze bewust. Daarvoor klopten ze aan bij MAD Multimedia en die ontwikkelde Infectionary.

  Speel bacteriën weg

  De game kent verschillende levels waarin de speler cliënten verzorgt. Draagt de cliënt een gevaarlijk virus bij zich, dan moet de speler op het juiste moment de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van handschoenen of beschermende kleding. De scenario’s worden afgewisseld met vragen en de speler krijgt gelijk feedback over de score. Met de behaalde punten kunnen ze vervolgens bacteriën wegspelen.

  Testen in de praktijk

  De game is gratis te spelen via de Infectionary-website, maar alleen voor mensen die een speciale link hebben ontvangen. Onder hen zorgmedewerkers van Woon- & Zorgcentrum Friso. Zij nemen deel aan een onderzoek naar de effectiviteit en speelbaarheid van Infectionary.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img