More

  Uit Nu! • Deliver Us The Moon na vier bewogen jaren uit op Steam

  In 2014 begon KeokeN Interactive aan de ontwikkeling van Deliver Us The Moon, na vier bewogen jaren is de game nu uit op Steam.

  Deliver Us The Moon: Fortuna speelt zich af in de nabije toekomst. Alle natuurlijke bronnen op aarde zijn uitgeput en de wereldmachten hebben hun krachten gebundeld in de World Space Agency, onder wiens leiding een kolonie op de maan is gebouwd om de daar gevonden energiebronnen uit te winnen. Enkele jaren nadat alle contact met de kolonie verloren is gegaan wordt de laatste astronaut op aarde op onderzoek uitgestuurd. Samen met een kleine robot-sidekick die luistert naar de naam ASE onderzoekt hij de verlaten maankolonie om erachter te komen wat er in ’s hemelsnaam is gebeurd.

  Epic support

  Eigenlijk wilde KeokeN een horrorspel maken, maar Unity deed net niet wat de heren voor ogen hadden en het project stokte. Tijd voor een nieuw project in een nieuwe engine. Het werd Unreal en Deliver Us The Moon. In mei 2015 maakte de developer een pitch-video om in aanmerking te komen voor de Unreal Dev Grants. En met succes, want ze kregen niet alleen geld van Epic, maar ook exposure op verschillende internationale evenementen.

  Kickstarter en publisher

  Begin 2016 haalde KeokeN met Kickstarter-campagne ruim een ton binnen. Op dat moment hadden ze nog het plan om Deliver Us The Moon in episodes uit te brengen, met de release van de eerste episode in augustus van hetzelfde jaar. Op E3 2016 vertelde KeokeNs mede-oprichter Koen Deetman dat het plan voor een episodische release nog steeds stond, maar dat ze wel zochten naar een publisher om hen daarbij te helpen. Nog geen half jaar later tekenden ze een deal met Starbreeze.

  Toch weer op eigen benen

  Het leek allemaal voor de wind te gaan, maar toen werd het stil. En toen maakten KeokeN en Starbreeze in augustus bekend dat ze de samenwerking hadden beëindigd. De developer greep die gelegenheid – en vrijheid – gelijk aan om de release van de game voor eind september aan te kondigen.

  Korting en gratis DLC

  Deliver Us The Moon is voor €19,99 te downloaden op Steam. De soundtrack is apart verkrijgbaar voor een tientje. Voor de collector’s edition die de game plus soundtrack bevat moet €29,99 neergeteld worden. Mensen die Deliver Us The Moon vóór 5 oktober kopen krijgen tien procent korting op de game of de soundtrack. De collector’s edition is tot die datum 28 procent goedkoper.

  KeokeN heeft aangekondigd dat kopers van de game ook gratis DLC tegemoet kunnen zien. Wanneer die extra content beschikbaar komt is niet aangekondigd.

   

  Hoe KeokeN zich voorbereidde op hun succesvolle Kickstarter vertelde mede-oprichter Koen Deetman tijdens een talk op Control Conference 2016.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img