More

  Uit Nu! • Amaze-nominee ‘Meryll wants a Cookie’ nu gratis te downloaden

  Na een jaar van testen op evenementen en itch.io, is Meryll wants a Cookie klaar voor een officiële release.

  Meryll wants a Cookie is een isometric point & click game waarin de speler een vijfjarig meisje genaamd Meryll bestuurt. Zoals de titel doet vermoeden wil de jongedame een koekje en het is aan de speler om haar via een van de dertien verschillende manieren tot haar doel te brengen.

  De game is ontwikkeld door indie studio Lost Again, in eerste instantie als sandbox om de door hen gebouwde technologie en het gameplay design voor een volgend project te testen. Gaandeweg groeide het project uit tot een game, waarvoor ze zelfs een Amaze nominatie in de wacht wisten te slepen.

  Inspiratie

  Het team achter Lost Again bestaat uit Bertine van Hövell en Thomas Wrobel. Laatstgenoemde heeft de release van de game helaas niet meer mee mogen maken, omdat hij september vorig jaar overleed.

  Van Hövell wil met de release van de Meryll wants a Cookie stilstaan bij de inspiratie die Wrobel voor haar was en nog steeds is. Over development van de game zegt ze: “Het werken aan dit project heeft ons zoveel plezier gebracht en het is tot nu toe geweldig om de reactie te zien van mensen die de game spelen.”

  Scripting engine

  Lost Again werkt verder aan de open source scripting engine die ze hebben gebouwd. Als alles volgens planning loopt is deze over niet al te lange tijd beschikbaar. De ontwikkelingen op dat gebied zijn te volgen op Github.

  Meryll wants a Cookie is hier gratis te downloaden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img