More

  Ibb & obb gaat Japan veroveren

  Ibb & obb van Sparpweed (ontwikkeld samen met Codeglue) komt naar Nintendo Switch en dat werd aangekondigd niet in de Europese, maar in de Japanse Nintendo Direct.

  We vroegen Richard Boeser van Sparpweed hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen: “Dat we in de Japanse Nintendo Direct zaten, was ook voor mij enigszins een verrassing,” legt Boeser uit. “Ze hadden ons gevraagd videomateriaal aan te leveren, maar wilden eigenlijk enkel games tonen waarvan het zeker is dat ze nog dit jaar uitkomen. Die zekerheid konden wij hen niet bieden, dus ik ging ervan uit dat we geen ibb & obb te zien zouden krijgen.”

  Samenwerking met lokale partij

  Dat de game niet in de Europese, maar in de Japanse Nintendo Direct terecht is gekomen is legt Boeser als volgt uit: “In principe is Nintendo Europa ons contactpunt. Maar het is Nintendo Japan die het meest enthousiast is. We werken samen met Kakehashi Games die ons helpen met de communicatie naar Nintendo en Japanse pers. Die samenwerking verloopt zeer goed en het lijkt zijn vruchten af te werpen.”

  Japan veroveren

  Ook zonder officiële Switch releasedatum is de ibb & obb promotie in Japan al bezig: “Deze week staan we op de Tokyo Game Show. Daar is de Switch-versie van ibb & obb te spelen op het Holland Pavilion en op de stand van Kakehashi Games. We gaan ons best doen een stukje Japan te veroveren,” aldus Boeser.

  Beeld via Codeglue social media.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img