More

  Nieuwe Vlambeer game onverwacht te spelen op PAX

  Vlambeer is dit weekend acht geworden en als verjaarsverrassing laten ze bezoekers van PAX West hun nieuwe game spelen. Een titel heeft de game nog niet.

  Bullet hell met diepere strategie

  Het is een arcadestijl game; je speelt, zet een score neer, gaat dood, om het vervolgens allemaal opnieuw te doen. De speler beweegt met de pijltoetsen een ruimteschip rond in het speelveld en beschiet met de X-knop de tegenstanders. De game begint met één vijand, maar als die doodt gaat komt er een groen goedje vrij waaruit meer vijanden spawnen. En dat blijft gebeuren met iedere tegenstander die je overhoop schiet, waardoor het aantal vijanden blijft groeien.


  Beeld: IGN

  Ismail over de game: “Het is allemaal je eigen schuld en dood ga je zeker. Het gaat erom hoe hoog je score is voordat dat gebeurt.”  Het is echter meer dan een simpele bullet hell, zoals Jonathon Dornbush van IGN uitlegt naar aanleiding van zijn hands-on met de game.

  De versie die op PAX speelbaar is nog work in progress. “Waarschijnlijk komt er iets van een unlock-system in de game, misschien iets met verschillende wapens of skins,” zegt Ismail.  Voor nu is het voor hem belangrijk dat hij mensen de game kan zien spelen om uit te vinden waar verbetering mogelijk is.

  Interessante arcade-games

  In juli gaf Ismail in een interview met Gamesbeat al aan dat ze meer kleine games willen maken en dat bevestigt hij wederom in een interview met IGN: “We zijn ooit begonnen omdat we kleine interessante arcade-games wilden maken. We hebben nu een stabiel inkomen en een fanbase, dus waarom doen we dat dan niet gewoon? We begonnen met het protytypen van games en dit is het eerste prototype waar we van dachten dit is cool, dit laten we zien.”

  Als de reactie op deze game goed is kunnen mensen in de toekomst meer kleinere Vlambeer games verwachten. “We hebben veel van dit soort kleine prototypes liggen die nog niet gepolisht zijn, maar het zijn interessante aparte games en ze voelen heel erg Vlambeer,” zegt Ismail.

  Nog heel even wachten

  Wanneer de game uitkomt weet de developer nog niet: “Het kan nog een maand duren of zes maanden, misschien bedenken we over zes maanden dat de game nog lang niet af is. Maar op basis van wat ik nu zie zal het waarschijnlijk soon-ish zijn.” Op welke platforms de game wordt uitgebracht is niet bekend.

  Beeld bovenaan de pagina via Vlambeer Twitter

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img