More

  Uit Nu! • Muziek maken in VR met Track Lab

  Twee jaar geleden stond Little Chicken op het Holland Paviljoen op gamescom met een prototype van een VR muziek game. Nu is de game, omgedoopt tot Track Lab, met hulp van Sony uit op PSVR.

  Het eerste idee voor Track Lab ontstond al in 1995. Senne de Jong, mede-oprichter van Little Chicken en part-time DJ wilde een game ontwikkelen waarin mensen muziek kunnen maken door middel van het plaatsen van geluidsblokken in een grid.

  Verder dan een prototype kwam het niet, omdat er volgens de developers toch iets ontbrak om de mechanic én speciaal én voor een groot publiek toegankelijk te maken. Na de opkomst van VR werd het idee in 2016 maar weer eens van de plank gehaald. Sony zag er brood in en het idee van De Jong is 23 jaar later dan eindelijk uitgegroeid tot een volledige game.

  Leer spelen met de puzzelmode

  In Track Lab maak je met behulp van een simpele toolkit in VR muziek door blokken met muzieksamples in een grid om je heen te plaatsen. De blokken samen vormen een track die je weer met andere tracks kan mixen. Om de beginselen van Track Lab op een speelse manier onder de knie te krijgen is er een puzzelmode.

  Digitaal of in een doosje

  Track Lab is voor €19,99 te koop via de PlayStation Store of ouderwets in een doosje bij een winkel bij je in de buurt.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img