More

  Devcom en gamescom 2018 • Een overzicht van Nederlanders en Belgen

  Devcom en gamescom staan voor de deur. Welke Nederlanders en Belgen kan je er vinden. En waar.

  Devcom sprekers

  Onder de tot nu toe aangekondigde devcom sprekers zijn een aantal andere Nederlanders en in Nederland woonachtige buitenlanders te vinden (in alfabetische volgorde): Jan-Bart van Beek (Guerrilla Games), Elmer Bulthuis (GameEye), Matthew Florianz (Frontier Developments), Derk de Geus (Paladin Studios), Mata Haggis-Burridge (NHTV), Alastair Hebson (Steely Glint Games), Martine Spaans (Tamalaki Games), Simon Usiskin (Flip Entertainment), en George van Venrooij (Military Operations).

  Dutch Courage

  Om moed in te drinken en games te spelen kan je de avond voor gamescom terecht bij Dutch Courage meets Swiss Chocolate. Het idee is simpel: kom langs, speel een game en krijg een gratis drankje.

  Nederlanders en Belgen op gamescom

  In hal 4.1, een van de businesshallen van gamescom, vind een Holland Paviljoen en een Belgisch Paviljoen. Op de website van het Stimuleringsfonds een overzicht van de games die met hun financiële steun een gratis plekje op het Holland Paviljoen en op de Indie Arena Booth (zie daarover meer verderop in dit artikel) hebben gekregen. Op de website van de Vlaamse branchevereniging FLEGA kan je de ‘Road to Gamescom’ serie kennismaken met alle bedrijven op het Belgisch paviljoen.

  Indie Arena Booth

  Op de Indie Arena Booth in hal 10.1 in het consumentendeel zijn onder de deelnemers uit 28 landen ook Nederlanders en Belgen te vinden. De games die de lage landen vertegenwoordigen zijn (ook hier houden we een alfabetische volgorde aan) Antigraviator, Ary and The Secret of Seasons, Deliver Us The Moon, Flotsam, Trifox, Shift Quantum, Su and The Quest for Meaning en Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon.

  Alle exhibitors op een rijtje

  Voor een overzicht van alle Nederlandse exhibitors in de business- en consumentenhallen klik je hier. Wil je weten welke Belgische bedrijven op gamescom een stand hebben, dan klik je hier. Uiteraard zijn er nog veel Nederlanders en Belgen die wel in Keulen aanwezig zijn, maar die geen eigen stand hebben. Waarschijnlijk is een deel daarvan te vinden in MeetToMatch – The Cologne Edition 2018 (eveneens een Nederlands initiatief).

  Korting op devcom

  Mocht je alsnog besluiten om naar devcom te gaan, dan kan je hier klikken voor de devcom kortingscode voor Control-lezers.

  Beeld: gamescom

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img