More

  Guerrilla Games gaat verhuizen

  Guerrilla Games groeit en dat betekent dat het huidige pand te klein is geworden. Daarom verhuist de studio naar een nieuw onderkomen in de Amsterdamse binnenstad: het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Gisterenavond hebben de medewerkers een rondleiding gehad in het – nu nog kale – nieuwe onderkomen, schrijft het Parool.

  Het vinden van een geschikte locatie was niet makkelijk zegt Managing Director Hermen Hulst tegen de krant:  “Ik zoek al drie, vier jaar naar groeiruimte, maar dat is in Amsterdam nauwelijks nog te vinden.” Als het goed is, is dit de laatste keer dat Hulst op zoek moet: “Het idee is dat we hier nooit meer uitgaan.”

  Dieselgenerator

  Dat het runnen van een grote game-studio in het hart van de hoofstad niet makkelijk is ondervond Hulst al eerder. Begin 2009 liepen ze tegen problemen aan omdat hun monumentale pand aan de Herengracht de elektriciteitsbehoefte niet aankon. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen voor een aanpassing liet op zich wachten , waardoor er als noodoplossing een dieselgenerator in de binnentuin werd geplaatst.

  De officiële toestemming kwam enkele maanden later alsnog, waardoor het gebrek aan elektriciteit geen reden tot verhuizen meer was. Gebrek aan ruimte voor het steeds groter wordende team was dat in 2011 alsnog, waardoor Guerrilla haar intrek nam in een groter kantoor aan de Herengracht. Maar ook daar zijn ze nu uitgegroeid.

  Verbouwing en groei

  Voordat Guerrilla Games haar intrek kan nemen op de Nieuwezijds Voorburgwal wordt nog flink verbouwd. De projectontwikkelaar haalt onder andere de bovenste verdieping, die later werd bijgebouwd, weer weg om het pand in haar oude glorie te herstellen. De verhuizing staat gepland voor begin volgend jaar.

  In het nieuwe pand is er plaats voor 400 vaste mensen. Met de groei van het aantal medewerkers wil Guerrilla eens in de twee tot drie jaar een nieuwe game uitbrengen.

  Beeld: Artist impression van het pand door Kroonenberg Groep

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img