More

  Uit Nu! • Monobanda Play en SonicPicnic releasen VR-versie van Remembering

  In november 2012 lieten Monobanda en SonicPicnic het publiek voor het eerst kennismaken met Remembering. In het voorjaar van 2013 kwam de game uit op PC en dat was het einde van het project. Dachten ze.

  De mogelijkheden van VR bracht het team in 2016 terug naar het project: “Het vermogen van VR om je volledig te isoleren van de echte wereld, en je in een virtuele wereld te plaatsen, was wat we altijd voor ogen hadden voor een game die gaat over het op een andere manier gebruiken van je zintuigen. We besloten de krachten opnieuw te bundelen om een nieuwe Remembering voor VR te ontwikkelen.”

  Geboorte

  Remembering is een abstracte VR-experience over geboren worden. Door middel van geluid, muziek en abstracte vormen laat Remembering spelers de schoonheid van de bevruchting en het trauma van een geboorte ervaren. Naast Monobanda Play en SonicPicnic werkten ook Liselore Goedhart (voorheen onderdeel van het Monobanda team, maar nu onder de naam Lizzywanders werkzaam als zelfstandig artist) en Rik de Rooij aan het project.

  Het creatieve proces

  Remembering is voor €1,99 te downloaden in de Oculus Store. Om de release te vieren delen de makers deze week verhalen over het creatieve proces achter het project, zoals een blog van Liselore Goedhart over het ontstaan van de visuele stijl, en SonicPicnic dat uitlegt hoe de wereld van een ongeboren kind volgens hen klinkt.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img