More

  Vlambeer werkt aan een nieuwe game

  Het is de laatste jaren tamelijk stil geweest rondom Vlambeer. Ze werkten aan patches, brachten samen met Cook & Becker een boek uit, maar geen nieuws over games. Tot nu.

  In een interview met Gamesbeat deelde Rami Ismail dat hij en Jan Willem Nijman werken aan een nieuw project: “Er zitten Vlambeer games aan te komen. Daar ben ik heel blij mee,” vertelde Ismail aan Dean Takahashi. “Ik heb nu twee jaar naar conferenties geweest zonder enig nieuws. Ik mis het aankondigen van dingen, over dingen praten, het speculeren, om per ongeluk release data aan te kondigen en daar spijt van te hebben. Ik mis die dans, de gesprekken, het lezen van reacties op internet. Ik ben blij dat we nieuwe dingen hebben.”

  Kleinere games

  Wat de volgende Vlambeer game wordt weet Ismail nog niet, want ze werken aan allerlei verschillende prototypes. Wat hij wel weet is de scope van het project: “Het enige wat ik kan zeggen is dat wat we gaan maken waarschijnlijk een stuk kleiner is dan Nuclear Throne. Ik denk dat we toe zijn aan iets anders. Nuclear Throne was te groot, Ridiculous Fishing was te groot. Ik ben heel enthousiast over het maken van kleinere dingen.”

  Eigen projecten

  Na de release van Nuclear Throne hebben Ismail en Nijman overigens niet stilgezeten. Laatstgenoemde werkte samen met Kitty Calis aan de Humble Bundle exclusive Disc Room en recent brachten ze Minit uit. Ismail reisde de wereld over om developers te helpen. Hiervoor ontving hij eerder dit jaar de GDCA Ambassador Award.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img