More

  CoolGames wederom launch-partner op messaging game-platform

  CoolGames is, na Facebook Instant Games, wederom launch-partner voor een messenger platform dat games integreert. Dit keer op het Japanse LINE Quick Game service.

  LINE is met een monthly active user base van 75 miljoen naar eigen zeggen de grootste messaging app in Japan. De app is ontstaan na de zware aardbeving die Japan in maart 2011 trof en waarbij alle telefoonverkeer onbruikbaar werd. In reactie hierop ontwikkelden medewerkers van NHN Japan een app waarmee mensen met elkaar kunnen sms-en en bellen, gebruikmakend van de data in hun mobiele abonnement. In juni 2011 maakte NHN de LINE app beschikbaar voor publiek. Begin 2013 ging LINE Corporation als op zichzelf staand bedrijf verder.

  Ingebouwde game service

  Deze zomer lanceert LINE een Quick Game service. Deze werkt hetzelfde als Facebook Messenger Instant Games: gebruikers kunnen games in de messaging app gebruiken, zonder de games te hoeven downloaden. Het platform is in eerste instantie alleen voor gebruikers in Japan en niet in andere gebieden waar de LINE app ook beschikbaar, maar dat lijkt slechts tijdelijk.

  Laurens Rutten, CEO van CoolGames: “De Japanse markt is al heel groot op zich, voor ‘mobile’ is het al een van de belangrijkste game markten wereldwijd. Maar LINE kijkt zeker ook naar andere markten, alhoewel het nog niet duidelijk is wanneer precies.”

  Elke dag Sudoku

  Een van de launch titels is Daily Sudoku van CoolGames. De game is gebaseerd op de Daily Sudoku die CoolGames al op andere platforms heeft uitgebracht, maar dan met populaire LINE karakters als Brown, Cony en Sally. Spelers kunnen iedere dag een nieuwe reeks Sudoku’s spelen waarmee ze hun experience en plaats op de LINE leaderboards kunnen verbeteren.

  “In de eerste versie van de game zijn de game mechanics vrijwel dezelfde als onze versie voor andere platformen,” vertelt Rutten, “Maar direct na de release hebben we speciaal voor LINE updates gepland met nieuwe features die met name de retentie nog verder zullen verhogen. Ik kan daar nu nog niet al te veel over zeggen verder.”

  Wanneer de LINE Quick Game service exact live gaat is nog niet bekend.

  https://youtu.be/T0ZwTaYWw6o

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img