More

  Swords & Soldiers II komt drie jaar na release alsnog naar PC en PS4

  Ronimo Games brengt Swords & Soldiers II dit najaar uit op Steam en PlayStation 4 als re-release van de Wii U exclusive die drie jaar geleden uitkwam.

  Robin Meijer, producer bij Ronimo Games legt uit waarom dit zo lang heeft geduurd: “Sinds 2015 zijn we zó druk geweest met Awesomenauts dat we weinig kans zagen om Swords & Soldiers II de aandacht te geven die het verdient voor een re-release. We wisten dat we online multiplayer toe wilden voegen, dus daarmee werd het al snel meer dan een direct port. Daarnaast wilden we ook wat zaken verbeteren aan de missies, de moeilijkheidsgraad hier en daar aanpassen, wat extra multiplayer-levels toevoegen, etc. Nu Awesomenauts free-to-play is hebben we eindelijk ruimte gezien om dit project goed aan te pakken.”

  Niet alles tegelijk

  Of de game ook op andere consoles uitkomt is op dit moment nog onzeker. Meijer: “Omdat we wel meer spannende dingen op de plank hebben liggen hebben we besloten om ons voor nu te richten op Steam en PlayStation 4 voor de re-release. De game ook naar Xbox One of de Nintendo Switch brengen lijkt ons een hele mooie kans, maar het is gezien onze capaciteit niet realistisch om dat allemaal tegelijk op te pakken – met een klein team moet je keuzes maken. Dat andere platformen later volgen is dan ook geen gegeven. Bij die beslissingen zijn veel zaken betrokken, en dat zien we dus later wel.”

  Shawarmageddon

  De re-release heeft de subtitel Shawarmageddon gekregen. Meijer legt uit waarom: “De nieuwe game heeft verbeteringen en nieuwe features en daarom wilden we een subtitel toevoegen en zo duidelijk maken dat het écht een andere versie is. De naam Shawarmageddon is het gevolg van een van de brainstorms die we daarover hebben gehad, en we waren eigenlijk meteen enthousiast. In de game voorkom je bijna letterlijk een shawarmageddon en daarnaast zit de dialoog ramvol grappen over eten. Het klikte gewoon direct!”

  Communicatiemiddel

  Development van de game zit al in de eindfase, maar toch is Ronimo een Kickstarter campagne gestart voor het ontwikkelen van een aantal extra features. Ze zijn dit keer op zoek naar €50.000; een bescheiden bedrag vergeleken bij de Awesomenauts Kickstarter waarmee ze bijna €350.000 wisten op te halen.

  Meijer legt uit waarom crowdfunding zo laat in het traject toch logisch is: “Het geld van de Kickstarter is zeker van belang voor ons, maar het is niet het enige doel van deze campagne. Deze geeft ons bijvoorbeeld een platform om veel te communiceren over de game, te praten met onze fans, en veel feedback te krijgen – dat is ook heel waardevol voor ons. En hoewel Awesomenauts en Swords & Soldiers zich natuurlijk in totaal verschillende genres bevinden hebben de games ook veel gelijkenissen. Daar willen we onze fans graag enthousiast voor krijgen, en een campagne als deze leek ons daar een uitgelezen kans voor. Het is uiteindelijk dus een balans van zaken, maar het doel dat we gesteld hebben telt wel écht: we hebben een aantal toffe ideeën voor Swords & Soldiers II Shawarmageddon, maar zien nu niet echt de ruimte om die allemaal te beloven. We hopen dat de campagne daar uitkomst biedt.”

  Release date

  De release van Swords & Soldiers II Shawarmageddon staat gepland voor september van dit jaar en de game gaat €19,99 kosten. Als je niet tot het najaar kan wachten dan kan je de game aankomende vrijdag vast uitproberen op Indigo.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img