More

  E3 2018 • Microsoft verrast vriend en vijand met overname van Ninja Theory

  Microsoft had een solide perspresentatie gisterenavond in LA. Met 50 nieuwe games (waarvan 18 ‘with exclusivity’ en 15 ‘world premieres’) was er genoeg te zien. Toch kwam de grootste verrassing niet van de games volgens Alessandra van Otterlo:

  “Al jaren opent Phil Spencer de Xbox E3 persconferentie met de boodschap dat Xbox het platform is waar de spelers zich thuisvoelen, maar hij wist nooit echt te overtuigen.

  Tijdens de eerste 45 minuten van de E3 persconferentie waren er ook dit jaar twijfels. Alles wat Microsoft bracht hield de bezitters van een Xbox One tevreden, maar veel meer ook niet. En toen was daar ineens de bekendmaking dat Ninja Theory vanaf nu een first party studio was. Dát was de grote verrassing van de persconferentie.

  Teleurstelling in de grote spelers

  Het Ninja Theory van Tameem Antoniades, de man die iets meer dan een maand geleden op Quo Vadis in Berlijn zijn teleurstelling in de belangrijke spelers in de industrie uitsprak. Niemand zag brood in Hellblade. Publishers en platformhouders bemoeiden zich volgens Antionades teveel met de creatieve kant van games. Zij speelden liever op veilig en hij zag zich daarom genoodzaakt om zelf het geld voor development van de game zelf bij elkaar te schrapen.

  Sony of Microsoft?

  Hellblade werd een succes. Spelers en media waren lovend en de game sleepte maar liefst vijf Bafta’s in de wacht. En nu maakt datzelfde Ninja Theory ineens onderdeel uit van de Microsoft familie met een game die gevoelsmatig meer bij Sony past.

  De kleine dingen die het ‘m doen

  Niets ten nadele van Gears 5, Crackdown 3, Ori, Forza en de Sea of Thieves expansions, maar het is de overname van Ninja Theory – en ook een klein beetje die van Compulsion Games – die het vertrouwen in de toekomst van Xbox heeft hersteld voor mij.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img