More

  Tung Nguyen-Khac vertrekt, Timm Geyer nieuwe CEO Spil Games

  Spil Games heeft bekendgemaakt dat CEO Tung Nguyen-Khac na drie jaar het stokje overdraagt aan Timm Geyer. Geyer was al werkzaam bij Spil sinds 2016 in de rol van COO.

  Van web naar mobiel

  De verse CEO heeft zin in de nieuwe uitdaging: “De mobile strategy van Spil Games krijgt echt vleugels, dus het is een spannende tijd en een geweldig moment om deze rol op mij te nemen.” De voornaamste focus van de nieuwe CEO is om de grote web-IPs van Spil ook op mobiel tot een succes te maken.

  Voordat de Duitse Geyer in Hilversum terechtkwam werkte hij onder andere als Head of Global Business Development bij Bigpoint en was hij MD bij Splitscreen Studios en bij SevenGames Network, een dochterbedrijf van mediagigant ProSiebenSat.1.

  Spil is blij

  Peter Driessen, oprichter van Spil Games, is blij met de nieuwe CEO: “Timm kent het bedrijf van binnen en van buiten. Zijn vaardigheden, ervaring en gedrevenheid om de bedrijfsstrategie op de juiste manier uit te voeren, geven een extra slinger aan ons momentum op mobiele platformen.” Een momentum waar voormalig CEO Tung Nguyen-Khac een belangrijke rol in heeft gespeeld volgens Driessen: “We danken hem voor zijn grote bijdrage aan het huidige succes van Spil Games, met name rond de transitie van web-portal naar de app stores.”

  Het tij gekeerd

  In 2014 miste Spil de boot en lukte het niet om het succes met browser-games als springplank te gebruiken voor mobiel. Inmiddels is het tij gekeerd, want eerder dit jaar maakte de publisher/developer bekend dat hun mobiele titels meer dan 300 miljoen keer waren gedownload.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img