More

  Uit Nu! • Belgisch ziekenfonds zet endless runner in tegen overgewicht

  De Socialistische Mutualiteiten – een Belgisch ziekenfonds –  zocht naar een manier om kinderen meer over gezonde voeding te leren om de toename van het aantal kinderen met overgewicht een halt toe te roepen. Samen met Belgische ontwikkelaar Bazookas ontwikkelden zij hiervoor Yum Runner.

  Yum Runner is een endless runner waarin spelers gezonde en ongezonde etenswaren op hun weg vinden. Hoe te gezonder ze eten en drinken, hoe beter hun karakter rent en springt. JOETZ, de jeugddienst van Socialistische Mutualiteiten, heeft op basis van de game een aanvullend lespakket voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

  Leefwereld

  De Socialistische Mutualiteiten koos voor een game omdat je kinderen het beste bereikt in hun eigen leefwereld, waarin gaming niet meer weg te denken is. Paul Callewaert, algemeen secretaris van het Socialistische Ziekenfonds: “Wij gaan als ziekenfonds steeds actief op zoek naar nieuwe vormen van gezondheidspromotie die effect hebben. Het digitale tijdperk biedt hierbij een waaier aan mogelijkheden. Daar willen wij als innovatief ziekenfonds sterk op inzetten. De YUM RUNNER is hier een mooi voorbeeld van.”

  Het prototype van de game werd ontwikkeld in samenwerking met Barbara Plovie, onderzoekcoördinator aan de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen van Howest. Dit prototype werd door Bazookas uitgewerkt tot een volledig game.

  Mobiel en online

  Yum Runner is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. De game is ook in de browser te spelen.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img