More

  Nordic Game biedt geweldige talks, matchmaking, een indie showcase en nog veel meer

  De Nordic Game Conference heeft al jaren een vaste plek binnen de Europese game development community. Op 23, 24 en 25 mei verzamelt men zich van heinde en verre in Malmö voor het congres met een geweldige line-up van sprekers uit binnen- en buitenland, de expo en showcases, en verschillende matchmaking events.

  Sprekers

  Anita Sarkeesian is onder andere de oprichter van Feminist Frequency, een non-profit organisatie die de relatie van moderne media met zaken als gender, ras en seksualiteit analyseert. Samen met haar collega Carolyn Petit organiseert Sarkeesian een interactieve workshop waarin ze hulpmiddelen voor het creëren van om overtuigende characters in ieder soort game.

  Jason Roberts was tot 2012 software engineer. In daar jaar stopte hij met het werken voor een baas om zijn creative ambities de ruimte te geven. Zijn eerste game Gorogoa kreeg van zowel pers als spelers lovende reacties. In zijn talk op Nordic Game bespreekt Roberts dat visual design en puzzel design in Gorogoa niet alleen verweven zijn, maar onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

  Chris Remo, game designer, schrijver en componist bij Campo Santo, vertelt in zijn sessie over hoe het team van Campo Santo de beperkte development middelen wist te ontstijgen om het interactieve verhaal van Firewatch te vertellen.

  Discovery Day Showcase en matchmaking

  Naast de expo die er op alle dagen is, is er op 25 mei de Discovery Day Showcase. Op deze expo kunnen developers tegen een gereduceerd tarief een plek krijgen om hun games te showcasen.  De Nordic Game Conference maakt gebruik van MeetToMatch, waarmee bezoekers onderling meetings kunnen plannen. Op de Publisher Market op 23 mei kunnen developers hun games pitchen tijdens een-op-een meetings met toonaangevende publishers.

  Games Capital Summit

  Tijdens de Games Capital Summit kunnen bedrijven die zoeken naar venture capital in contact komen met VCs die actief investeren in de games-industrie. Het evenement vind de dag vóór de Nordic Game Conference plaats. Ondernemers die op zoek zijn naar een investering voor hun game-gerelateerde activiteiten (zoals een game, tech, service, platform etc.) kunnen zich tot 20 april aanmelden om kans te maken op een uitnodiging voor de summit.

  Korting voor Control-lezers

  Lezers van Control krijgen een speciale korting van 15% op hun Nordic Game Conference passen. Om van de korting gebruik te maken ga je naar het registratiedeel op de website, kies NORDIC GAME CONFERENCE 23-25 MAY 2018, vink dan het vakje “Organisation discount” aan en vul dan het woord Partner in als discount code, kies het gewenste MeetToMatch pakket en klik ‘Continue’ (of de enter toets op je toetsenbord) .

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img