More

  Uit Nu • In Minit beleef je avonturen van 60 seconden

  De meeste games die Jan Willem Nijman maakt zijn ‘unforgiving’; even niet opletten en je bent hartstikke dood. Zo ook in Minit, de game die Nijman maakte met Kitty Calis, Jukio Kallio en Dominik Johann. Alleen ligt het dit keer niet aan de speler, want iedereen legt elke 60 seconden het loodje.

  In Minit verken je in sessies van een dag  – die in de game slechts één minuut duren –  de wereld om je heen. Aan het begin van iedere nieuwe dag vind je jezelf weer terug in een van je huizen. Helemaal opnieuw begin je niet, want je behoudt je progress. Iedere taak die je hebt volbracht hoef je niet opnieuw te doen. Op die manier kom je in korte plays van 60 seconden steeds een stukje verder.

  De vloek van het zwaard

  Op je verkenningstochten ontmoet je uiteenlopende karakters die je hulp vragen, vind je tempels met gevaren en geheimen, en kom je vijanden tegen die, als je niet uitkijkt, je dag nóg korter maken dan een minuut. Alles wat je onderneemt brengt je een stapje dichter bij het opheffen van de vloek van het zwaard die er voor zorgt dat een dag maar 60 seconden heeft. Het heeft wel wat weg van Zelda games, maar dan in zwart wit, en met een klok die wegtikt, waardoor je je avonturen efficiënt moet timen.

  Minit is voor €9,99 te downloaden voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De soundtrack is voor €5 of meer te koop op Bandcamp. Ook daarin herkennen we stukjes Zelda.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img