More

  Soulja Boy verdubbelt aantal downloads ‘Beat Street’

  Je bent een beroemd rapper, fervent gamer, en wilt een eigen karakter in een van je favoriete games, dan stuur je de developer een DM via Twitter en het gebeurt.

  Ok, dat is wel heel eenvoudig uitgelegd, maar het scheelt niet veel met de werkelijkheid. Eind vorig jaar stuurt rapper Soulja Boy developer Lucky Kat een DM, omdat hij groot fan is van hun game Beat Street. Vervolgens krijgt het team  de vraag of er een Soulja Boy karakter in de game kan komen. Herdjie Zhou, mede-oprichter van Lucky Kat: “Het enige verzoek voor zijn karakter was dat we zijn iconische Superman Dance zouden toevoegen in zijn speciale aanval, voor de rest hadden we creatieve vrijheid.”

  Makkelijkste deal ooit

  Soulja Boys personage is een IAP, waarvan de opbrengsten worden gedeeld door Lucky Kat en de rapper. “Dat was heel snel gefixed,” zegt Zhou, “Ik heb al template contracten klaarliggen van de Nom Cat periode, dat hielp natuurlijk. Ik stelde hem een rev share voor en hij vond het prima. Toen hebben we hem het contract gestuurd en voila. Dit is de makkelijkste deal die ik ooit heb gedaan.”

  Goede ASO

  Hoe de rapper Beat Street überhaupt heeft gevonden in het grote aanbod in de app stores weet Zhou niet: “Dat vraag ik me soms ook af met het aantal organic downloads dat we nog steeds hebben dagelijks van ons gehele portfolio. Ik denk dat onze ASO gewoon goed is.”

  Verdubbeling van downloads

  De rapper is blij op dat hij een karakter is in zijn favoriete game en deelde dit met z’n 5,6 miljoen volgers op Twitter en  Apple bestede eveneens aandacht aan de unieke samenwerking. Lucky Kat is ook blij, want in de week sinds de release van de Soulja Boy IAP is de game 90 duizend keer gedownload. Dat is het dubbele van een normale week.

  Beat Street is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. Wil je als Soulja Boy spelen dan moet je €2,99 betalen. Word!

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img