More

  Spil Games bereikt 300 miljoen downloads op mobiel

  Spil Games heeft op mobiel 300 miljoen downloads bereikt en voor 95 procent van die installs is niet betaald.

  De Troll Face Quest-serie is met 100 miljoen downloads in 2,5 jaar tijd de meest succesvolle titel. Daarna volgt Uphill Rush, ontwikkeld door Triangle Studios en Team6, die binnen een jaar 25 miljoen downloads heeft gehaald. Op de derde plaats in het rijtje staat Operate Now: Hospital dat in negen maanden 15 miljoen keer is gedownload.

  Meten is weten

  Volgens Spil is het succes te danken aan hun data-gedreven aanpak. Ze meten via de webportals welke games aanslaan bij het publiek en gebruiken die informatie voor het ontwikkelen van mobiele games. Voor ze aan het ontwikkelen slaan analyseren ze wel eerst nog hoe verzadigd de markt is en wat de concurrentie biedt.

  Zo zag Spil dat operatiesimulatie-games het goed deden op hun portals. Uit verder marktonderzoek bleek dat simulatiegames, RPG’s en game met een interessant verhaal een groot potentieel hebben. Ze voegden al die elementen samen in een mobiele game binnen hun populaire web IP-reeks Operate Now – dat online al meer dan 500 miljoen keer is gespeeld – wat resulteerde in het voornoemde Operate Now: Hospital.

  Strategie werpt vruchten af

  Tung Nguyen-Khac, CEO van Spil Games is tevreden met het resultaat en zet de gezette koers voort: “Het bereiken van 300 miljoen downloads toont dat onze strategie om een transitie te maken van web naar mobiel vruchten afwerpt. Dit jaar bouwen we voort op ons momentum voor mobiele IP’s en blijven we de spelerservaring optimaliseren, waarmee tegelijkertijd de veelbelovende eerste resultaten voor retentie en omzet nog verder zullen worden verbeterd.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img