More

  Uit Nu! • Still Here in soft launch als premium game

  Twee jaar lang werkten David Smit en Emiel Kampen naast hun andere werk aan een game voor mobiel. Na een wereldwijde beta-test krijgt Still Here nu als premium game een soft launch in Nederland en België.

  Smit en Kampen studeerden samen aan de HKU, waar ze in hun afstudeerjaar samen werkten aan een project voor Guerrilla Games. Toen het diploma op zak was konden beide heren bij de Amsterdamse developer aan de slag. Na ongeveer een jaar gingen ze elk hun eigen weg en verloren elkaar uit het oog. Smit verhuisde naar Hanoi, vervolgens naar Budapest en uiteindelijk kwam hij in Berlijn terecht. Daar liep Kampen hem in 2016 op Amaze weer tegen het lijf. Het begon met wat sparren, maar dit groeide uit tot een echte samenwerking, met Still Here als resultaat.

  Vliegen met je Pip

  Still Here is een 2D flight game voor mobiel. Spelers besturen wezentjes die Pips heten door levels met puzzels en gevaren. Tap je links, dan vliegt de Pip de linkerkant op, tap je aan de rechterkant van je scherm dan vliegt je Pip naar rechts. Door over schakelaars heen te vliegen open of sluit je doorgangen of schakel je gevaren in of uit. Terwijl je in de levels rondvliegt moet je items verzamelen om de wereld te repareren. Naast deze story mode is er ook een time trial waarin je een reeks ballonnen moet zien te pakken voor ze kapot gaan.

  Toch maar premium

  Na een uitgebreide beta alsnog een soft launch lijkt wellicht niet de meest logische stap, maar Smit en Kampen doen dit niet zomaar: “We hebben Still Here vorig jaar als freemium game uitgebracht op Android en iOS. Door verschillende features werd de game honderdduizenden keren gedownload,” legt Kampen uit. “Hierdoor kwamen we er achter dat het ons niet lukte om een gezonde balans te vinden tussen het aantal spelers wat we vast konden houden en hoeveel we per speler konden verdienen. We zagen wel dat er veel liefde voor de game was en dat was voor ons een signaal dat we misschien toch meer een premium product hadden gemaakt. Eind vorig jaar zijn we begonnen met het ombouwen van de game naar een premiummodel, vandaar nu de soft launch.”

  IP verkopen

  Still Here heeft als subtitle ‘A Pip Adventure’. Is het het begin van een reeks? Kampen antwoordt: “David werkt al jaren aan het Pipworld IP en er is veel interesse vanuit andere partijen om er meer mee te doen. We zouden het IP in dat geval graag verkopen of verhuren aangezien we zelf wel graag aan nieuwe producten en ideeën werken”

  Still Here is voor €5,49 te downloaden in de App Store of op Google Play.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img