More

  Video • The game design principles that shaped ‘Descenders’

  Descenders is de nieuwe game van RaqeSquid. In de downhill racer hebben de fouten van de spelers niet alleen gevolgen voor henzelf, maar ook voor het team waar ze onderdeel van uitmaken.

  Roel Ezendam is mede-oprichter, coder en designer bij RageSquid. Met een achtergrond als programmeur bekijkt Ezendam hoe een technische benadering kan helpen bij game design. In zijn Control Conference talk legde hij uit hoe drie specifieke designmethodes RageSquid hebben geholpen bij het bedenken, vormen en verder uitwerken van het design van Descenders.

  Elon Musk

  Een van de gehanteerde methodes is First Principles Design, iets waar ook Elon Musk gebruikt van maakt bij zijn projecten. Dit komt neer op het niet uitgaan van aannames, maar alle aspecten van een project, of in dit geval een game, helemaal vanaf nul te benaderen. Hoe Ragesquid dat voor Descender deed is terug te kijken in de talk van Ezendam die nu hier terug te kijken is.

  Meer video’s en foto’s

  De komende periode plaatsen we meer video’s op ons YouTube-kanaal. Wil je een melding krijgen wanneer we nieuwe content beschikbaar maken, vergeet je dan niet te abonneren. Wil je vast de mooie foto’s bekijken dan kan dat in het Control Conference 2017 album op Flickr.

  Beeld: Arno Landsbergen/Laurens de Smet

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img