More

  DGG wil buitenlandse developers kennis laten maken met Nederland

  Dutch Game Garden heeft aangekondigd dat de Indigo Showcase dit jaar op 29 juni plaatsvindt bij Speys in de Jaarbeurs. Volgens Eline Muijres, communications manager van Dutch Game Garden, een logische keus gezien de ligging tegenover het DGG kantoor.

  De nabijheid tot het DGG kantoor is weliswaar een groot voordeel, maar zeker niet de enige reden om het evenement te verhuizen. Muijres legt uit: “Tijdens ons 10-jarig bestaan hebben we Speys ook gebruikt. De samenwerking is goed bevallen, dus het is een logische, fijne en goed bereikbare locatie voor Indigo.”

  Tweederde Nederlands 

  Omdat de locatie nieuw is en er nog wat gepast en gemeten moet worden is het nog niet exact bekend hoeveel games dit jaar op Indigo te spelen zijn. Muijres verwacht dat het aantal net als vorig jaar rond de 40 zal liggen. Ook dit keer mogen buitenlandse developers hun games indienen. “Vorig jaar hadden zo’n 70 buitenlandse developers zich aangemeld en dat was ongeveer de helft van het totale aantal aanmeldingen,” zegt Muijres “We mikken ook nu weer op een showcase bestaande uit ongeveer eenderde buitenlandse games en tweederde Nederlandse titels.”

  Het toevoegen van buitenlandse games heeft volgens Muijres verschillende redenen: “Buitenlandse games dragen bij aan het internationale karakter van Indigo en de beeldvorming van indie games in het algemeen. Daarnaast opereren wij zelf ook meer in het buitenland, dus het is een mooie manier om buitenlandse developers uit te nodigen en te laten kennismaken met onze organisatie, onze community en met Nederland.”

  Geen Unite Europe? Toch eind juni

  Vorig jaar sloot Indigo aan bij Unite Europe dat de dagen ervoor plaatsvond in Amsterdam. Hoewel het voor dit jaar nog niet bekend is waar en wanneer dit evenement plaatsvindt, gaat DGG toch voor dezelfde periode.
  “Eind juni beviel erg goed vorig jaar,” legt Muijres uit. “In Nederland en omgeving is er niet veel conflicterends, en het is voor opleidingen ook een mooie afsluiter van het jaar voor studenten.”

  Developers die een plekje op Indigo willen kunnen hun games tot 4 mei hier gratis aanmelden. Developers die geselecteerd worden betalen een bijdrage van 45 euro plus BTW.

  Beeld: Indigo Showcase 2017 (Dutch Game Garden/Tamara Robeer)

  GDC2024

  USE CODE 10off-control-GDC2024 TO GET 10%OFF FOR GDC ALL ACCESS, CORE AND SUMMITS PASSESspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img