More

  Uit Nu! • Werk samen om te ontsnappen in ‘We Were Here Too’

  Op een dag na een jaar geleden lanceerde Total Mayhem Games, een team bestaande uit studenten van de Hogeschool Rotterdam, We Were Here als gratis game op Steam. Vandaag komt het vervolg We Were Here Too uit, maar dit keer moeten spelers betalen.

  Spelers wilden betalen

  In een interview met Control vertelde Lucia de Visser van Total Mayhem vorige zomer dat een grote meerderheid van de spelers van We Were Here niet begreep waarom de game gratis was. Ze waren bereid waren om voor meer content te betalen. De Visser gaf in het interview aan dat ze wist dat dit geen garanties gaf, maar ze hoopten dat 10 tot 25 procent van de community de nieuwe game koopt.

  Investeerder en gratis arbeid

  De ontwikkeling van deel twee is betaald met geld van een investeerder die De Visser via het bedrijf van haar ouders leerde kennen. Met die investering konden de huur, software, internet en dergelijke betalen. Geld voor salarissen was er niet. Dat maakte de zoektocht naar extra handen om de game af te maken niet makkelijk, waardoor de beoogde release in de zomer van 2017 niet werd gehaald.

  Niet perse een nadeel, want het aantal spelers van de game bleef groeien. Ten tijde van het interview was de game meer dan 450.000 keer gedownload, volgens Steamspy zijn daar inmiddels zo’n 400.000 spelers bijgekomen.

  Walkie talkies

  Net als het eerste deel is We Were Here Too een co-op game voor twee spelers die samen de weg moeten zien te vinden in een middeleeuws kasteel.  Ieder van hen ziet wat anders en door te communiceren via hun walkie talkies lossen ze samen de puzzels op om zichzelf te bevrijden.

  We Were Here Too is voor €9,99 te downloaden op Steam. Koop je de game in de eerste week, dan krijg je 15 procent korting.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img