More

  Global Game Jam 2018 • Minder Nederlandse locaties, maar meer jammers

  Afgelopen weekend kwamen er wereldwijd op 804 locaties mensen bij elkaar om mee te doen aan de Global Game Jam. Het was de tiende keer dat de jam werd georganiseerd en het evenement groeit nog steeds, want het aantal locaties was maar liefst 102 hoger dan vorig jaar.

  Het thema dit jaar was Transmission, waarbij je volgens de aankondiging in de openingskeynote bijvoorbeeld kan denken aan radiosignalen of de transmission in auto’s. Op de GGJ-website is in een kort interview te lezen hoe de Theme Committee is gekomen tot dit thema.

  Meer jammers, minder games

  In Nederland werd er op 11 verschillende plekken games gemaakt door 797 geregistreerde jammers. Vergeleken met vorig jaar zijn dat meer jammers, maar op minder locaties. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn er op de GGJ-website 123 Nederlandse games te vinden. Waar vorig jaar de dag na de Global Game Jam al 152 Nederlandse games op de GGJ-website stonden. Ervaring heeft echter geleerd dat hier waarschijnlijk nog wel wat games bijkomen.

  Klik hier om de Global Game Jam 2018 Keynote terug te kijken: https://youtu.be/3Roxls_2W2M

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img