More

  Uit Nu! • Previewlabs brengt HoloLens online multiplayer game uit

  Het Vlaamse Previewlabs heeft Buggy Blasters uitgebracht, een prototype voor de Microsoft HoloLens.

  Buggy Blasters is een ‘capture the flag’ online multiplayer game met buggies. De spelers besturen de kleine autootjes met een controller of door middel van air tap controls. De game wordt gespeeld door twee spelers met ieder een HoloLens. Deze spelers kunnen in dezelfde ruimte staan, maar zich ook op een andere locatie bevinden.

  Speelveld scannen

  Voordat de game begint definieert iedere spelers een rechthoekig speelveld. Het deel van de speelvelden dat overlapt wordt de uiteindelijke ruimte waarin spelers de strijd aangaan. De HoloLens scant de kamer, zodat alle objecten daarin ook onderdeel uitmaken van het speelveld.

  Terwijl spelers elkaars basis proberen te veroveren kunnen ze elkaar ook beschieten. De buggies die niet door de spelers bestuurd worden beschieten automatisch vijandige autootjes. Buggy Blasters heeft ook een singleplayer mode waarin je je buggy kan besturen met een controller, net als een radiografisch bestuurbare auto.

  Gedeelde ruimte op verschillende locaties

  Volgens Previewlabs is Buggy Blasters het eerste multiplayer game concept dat beschikbaar is voor de HoloLens. Het prototype is niet alleen bedoeld voor entertainment, het verkent ook nieuwe manieren waarop mensen die op verschillende locaties zijn een gedeelde ruimte kunnen creëren.

  Buggy Blasters is gratis te downloaden in de Microsoft Store. Op het Previewlabs blog is meer te lezen over ontwikkeling van het prototype, of kijk onderstaande video.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img